ЗДРАВ(О) ЖИВОТ(Е)/ HIGH LIFE, НА КАМЕРНОЈ СЦЕНИ ЦНП-А, 50. ПУТ

Драматичну комедију, чија је премијера била пре четири године (2013), и за коју увек влада интересовање публике, режирао је Никола Завишић, а извешће се, 50. јубиларни пут, у уторак, 24. јануара на Камерној сцени с почетком у 20.30.

000001

У основи овог комада Лија Мекдугала, канадског драмског писца млађе генерације, јесте прича о четворици момака, бивших затвореника, без посла, али „јаких на речима“ и сигурних у успех плана како да се брзо стекне новац који ће им обезбедити нов почетак. Баг, нервозан тип који је скоро изашао из затвора, машта о свом имању (Ненад Пећинар), сусреће старог пријатеља Дика (Игор Павловић) и мудро разрађују Багов план. У томе им се придружују Дони (Иван Ђурић), геније за беспрекорно обављање криминалне радње, али брижан, болестан и муцав, и најмлађи Били (Марко Савић), шармер и заводник. Они су spiritus mоvens,предузимљиви, желе да се покрену и управљају својим животом. У томе се поткрепљују антологијским хитовима, који се уживо пуштају са грамофонских плоча.

000006b

Према речима редитеља, овај веома вешто написан комад, у преводу Игора Павловића, изводи се као драматична комедија да би се указала свака тајна, мисао и порука текста, започета већ у наслову Здрав(о) живот(е)/ High life.

_MG_9853

Представа траје сат и четрдесет минута, а улазнице се могу купити на Билетарници СНП-а, по новогодишњој празничној цени, за 200 динара.

Извор: СНП

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *