ЗАВРШНИЦА SERBIA FASHION WEEKA КРУНИСАНА ГЛАМУРОЗНОМ ДОДЕЛОМ НАГРАДА – SERBIA FASHION AWARDS

Најуспешније издање Serbia Fashion Weeka до сада, свечано је затворено доделом награда „Serbia Fashion Awards“ у Амбасади Француске у Београду.

Гламур, прелепи амбијент Амбасаде, класична музика, опера и права свечана атмосфера красили су завршно вече Националне недеље моде. Награде су додељене у 11 различитих категорија, а церемонију су водили Бошко Јаковљевић и Снежана Дакић.

boiko-jakovljevi%c2%a6c-i-snezana-daki%c2%a6c

Међу званицама нашле су се многе познате личности из света моде, филма, спорта, музике, као и позната лица са малих екрана – водитељка Сузана Манчић, Никола Рађен, Сања Маринковић, Весна де Винча, власница компаније Miss Србија, Душка Јованић, уредница српског идања магазина Elle, Јелена Ивановиц, манекенка и власница модне агенције Model Scouting Office и многи други. Жири су чинили модни стручњаци међу којима су били Anna Fendi, као почасни члан жирија, председник жирија Donald Potard, светски модни гуру и некадашњи генерални директор модне куће Jean Paul Gauliter, Светлана Хорват, председница Националне коморе за моду Србије и Serbia Fashion Weeka, Eymeric Francois, члан институције Високе моде Француске, Бранко Поповић, директор Fashion Clash фестивала из Mastrihta и Rocco Gaglioti, власник телевизијске куће из Лос Анђелеса.

awards

Награду за најбољу националну мушку колекцију Василију Ковачеву уручили су Donald Potard и Никола Рађен, док су награду за најбољу женску колекцију почасна гошћа Serbia Fashion Weeka, Anna Fendi и глумица Бранка Веселиновић доделиле Младену Миливојевићу Барону. Награду за најбољу интернационалну колекцију добила је Catch Michelle, а награду су уручили водитељка Сања Маринковић и новинар William Arlotti. Дизајнерка у успону, Невена Ивановић добила је награду за најталентованијег дизајнера у оквиру такмичења takmičenja Fashion Talent Design Competition коју је доделио Eymeric Francois, док је за најперспективнијег младог дизајнера награду добила Љиљана Вујановић. За најталентованијег европског модног дизајнера награду су добиле Marina Smalyugova и Viktorija Tacheva. У жестокој конкуренцији за најбољег женског и мушког модела титуле су понели Марија Жежељ и Драган Цветковић. Позната платформа Madmood Milano награду је доделила нашој дизајнерки, Милици Тричковић. За подршку моди и Serbia Fashion Weeku, Spirit award, као одличан сарадник Српске недеље моде, добила је пекара „Као некад“.

vasilije-kova%c2%a6zev

Последњу награду, уједно и специјалну награду која је додељена од стране председнице Националне коморе за моду Србије и председнице Fashion Weeka, Светлане Хорват,   за животни успех и велики допринос светској моди добила је Anna Fendi, која се захвалила уз дирљив говор.

anna-fendi-i-donald-potard

Сваки од награђених добио је громогласан аплауз публике, захвалио се на сарадњи и гостопримству током Serbia Fashion Weeka и са сигурношћу изјавио да ће им Serbia Fashion Week донети нова искуства и ангажмане у наредном периоду.

Извор: Агенција Галетин

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *