ЗАТВАРАЊЕ ЛЕТА НА ТРГУ ГАЛЕРИЈА: МУЗИЧКИ ВРЕМЕПЛОВ „ROCK ’N’ HOR“

ЛЕТО НА ТРГУ ГАЛЕРИЈА 2021.

Плато на Тргу галерија
испред Галеријe Матице српске
четрвртак, 26. август у 21 час

Новосадски вокални састав Rock ’n’ hor наступиће у оквиру програма свечаног затварања јубиларне десете манифестације Лето на Тргу галерија у четвртак, 26. августа 2021. године са почетком у 21 час.

Новосадски вокални састав Rock ’n’ hor основан је са жељом да публици у другачијем руху представи музику југословенског новог таласа са почетка осамдесетих година прошлог века. На репертоару овог динамичног састава налази се разноврстан вокално-инструментални опус који реинтерпретира хитове бендова: ИдолиХаусторПрљаво казалиштеЕлектрични оргазамШарло акробатаАзра и других. Публика ће моћи да се подсети времена од пре четири деценије и да кроз музику поново доживи еру која је на музичкој сцени повезала бунт против система, потребу за изражавањем слободног мишљења, упливе светских трендова и свеж уметнички израз тадашње генерације младих. Оснивач и диригент хора је Живан Поповић, музичар, композитор и аранжер.

 

Живан Поповић je студирао музичку теорију и педагогију на Факултету уметности у Нишу и Академији уметности у Новом Саду. Диригент је Вокалног састава Rock ’n’ hor, Црквеног хора Антифон, бубњар у бенду Јосип А Лисац и у другим локални саставима у Новом Саду. Организатор је музичких радионица деци и младима типичног и атипичног развоја.

Извор: Галерија ликовне уметности Поклон збирка Рајка Мамузића

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *