ВОЛОНТИРАЊЕМ ДО ИСКУСТВА У РЕАЛИЗАЦИЈИ КУЛТУРНИХ ДОГАЂАЈА

Фондација „Нови Сад – Европска престоница културе” и Новосадски волонтерски сервис позивају све заинтересоване да постану део волонтерског тима који ће учествовати у реализацији и промоцији програма до и у години титуле престонице културе.

Нови Сад ће током 2022. године с поносом понети престижну титулу Европске престонице културе, представљајући својим суграђанима целогодишњи културни програм конципиран у укупно осам програмских лукова, на крилима слогана „За нове мостове”. Сви заинтересовани Новосађани који уживају у културним догађајима, али и који би желели да стекну нова знања и искуства и спремни су за нове изазове, воле креативан рад, те желе да заједничким снагама креирају боље и квалитетније друштво и допринесу културном животу града, могу да се пријаве до  31. маја путем формулара доступног на сајту Фондације „Нови Сад – Европска престоница културе“.

Координатор Новосадског волонтерског сервиса, Војислав Пркосовачки, сматра да волонтирање у култури пружа одлично искуство, али је и врло важан начин за учење и лични развој.

„Волонтирање у програмима пројекта Нови Сад – Европска престоница културе пружа могућност за учешће у догађајима који се дешавају једном у животу. Очекује нас леп низ активности током 2021. и 2022. године, са фокусом на Калеидоскоп културе и Дочек. Волонтери ће бити подршка у реализацији програма и постати саставни део тима Фондације и тако стећи јединствено искуство”, истакао је Пркосовачки.

Волонтери морају имати више од 15 година, а позив се односи на све оне који желе да се упознају са престоницом културе и њеним активностима и хтели би да допринесу развоју културе у граду.

Позиција волонтера подразумева подршку у организацији различитих програма и активности током реализације пројекта „Нови Сад – Европска престоница културе” (концерти, изложбе, културни догађаји, конференције, Калеидоскоп културе, Дочек, анкетирања, активности у културним станицама и друго).

Овога пута, волонтери ће имати прилику да учествују и у промоцији пројекта „Нови Сад – Европска престоница културе” кроз текстове, фотографије, видео-снимке и рад са комуникационим тимом пројекта. Уколико сте заинтересовани за усавршавање у некој од ових области, прикључите се тиму и стекните драгоцено искуство.

Све информације можете наћи на сајту Фондације „Нови Сад – Европска престоница културе”, а за сва питања можете нам се обратити путем мејла: office@nvs.rs.

Извор: Нови Сад- Европска престоница културе

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *