ВОДЕЋИ DJ МАГАЗИН: EXIT ЈЕ ПУНО ВИШЕ ОД ФЕСТИВАЛА, ТО ЈЕ КУЛТУРА ЗА СЕБЕ!

Након признања највећих светских медија, као што су CNN, Guardian, New York Times и други који су ове године промовисали ЕXIT као један од најбољих фестивала на свету, исто признање дошло је од водећег светског магазина о електронској музици, британског DJ Мag-a. У септембарском броју, у великом извештају са овогодишњег ЕXIT фестивала, за милионе читалаца широм планете се наводи да је „ЕXIT пуно више од фестивала, више од покрета, више од бренда. Заједно са сестринским Sea Dance фестивалом у Црној Гори и будућим ширењем на све популарнију Xрватску обалу, ЕXIT је постао култура за себе и одраз музике као погонске силе за промену, те блистав пример шта млади могу да постигну кад се нечему посвете у целости“. Читаоци се даље подсећају да се ради о јединственом примеру фестивала који је настао из бунта и жеље младих за друштвеним променама, а који се „данас сматра за један од најбољих на свету“, како се наводи у тексту.

dance-arena

DJ Маg наводи и да је запањујуће колико се ЕXIT фестивал развио од својих почетака из 2000. године до данас, али да се данас исто може рећи и за земљу домаћина – Србију! Утицајни часопис већ на почетку поставља и реторичко питање: „Искрено, ко би рекао да ће након што су пријатељи и студенти покренули Нулти ЕXIT, 100-дневну прославу музике, уметности и изнад свега, слободе, против опресивног система који је држао Балкан у изолацији, не само да ће им то проћи, већ и да ће оживети дух људи и 16 година касније водити један од најпознатијих и највољенијих фестивала у Европи!“

Наводе се и богата историја Петроварадинске тврђаве, те лепоте и гостопримљивост Новог Сада, који су уз ЕXIT постали познате дестинације и путницима изван граница Србије. Не само да бине смештене у моћним рововима тврђаве имају магичан ефекат, већ је „свака од четири ноћи испуњена је мноштвом врхунских извођача, истовремено покривајући толико жанрова, за шта би и један Гластонбери морао да се добрано потруди“, пише у тексту. Од извођача посебно су издвојени рокери Bastille, звездана Ellie Golding, техно доајен Тhe Hacker, светски бр. 1 DJ duo Dimitri Vegas & Like Mike, легендарни фанк доктор George Clinton, инди рокери Тhe Vaccines, бас трио Ivy Lab, лондонски репер Stormzu уз посебан осврт на нови, револуционарни шоу Ричија Хањтина на спектакуларној Dance Арени. Ипак, посебно место у целом извештају заузима завршница на главној бини и рекордерски концерт легендарне групе Тhe Prodigy. DJ Mag тврди да никад нису „сведочили луђој атмосфери и публици за све ове године постојања“ и свима на свету препоручује да, уколико им се икад поново укаже таква прилика, жестоки бенд из Есекса обавезно гледају уживо на њиховом омиљеном фестивалу – Еxit-у!

dj-mag-final1

За ЕXIT Лето љубави 2017. већ 20.000 пријављених за улазнице!

dj-mag-final2

Скоро годину дана пре наредног ЕXIT фестивала, који ће се одржати од 6. до 9. јула 2017. године на Петроварадинској тврђави, за улазнице се пријавило чак 20.000 посетилаца из више од 60 земаља света! Регистрација је завршена и ових 20.000 фанова имаће први прилику да набаве неке од веома ограниченог броја најповољнијих улазница. Након овогодишњег, најпосећенијег издања у 16 година постојања, ЕXIT фестивал 2017. славиће 50 година од чувеног „Лета љубави“ (Summer of Love) из 1967. када је настао револуционарни хипи покрет који је заувек променио свет. Знак мира, шарена одећа и цвеће у коси прве су асоцијације на „лето љубави“ и покрет у чије највеће тековине се убрајају борба за мир, слободу говора, људска права, односно друштвену, расну и полну равоправност.

Извор: www.exitfest.org

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *