ВЛАДИМИР БАТЕЗ ПРИМИО КАРАТИСТУ БИТЕВИЋА

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, примио је данас каратисту Слободана Битевића, који је освојио сребрну медаљу на Европском првенству у шпанској Гвадалахари, у дисциплини преко 84 килограма.

Уз честитке репрезентативцу Србије Битевићу на сребрној медаљи, коју је изборио на последњем европском првенству у каратеу у Шпанији, и његовом дугогодишњем тренеру Предрагу Стојадинову, Владимир Батез је истакао да је реч о огромном успеху.

„Каратиста Слободан Битевић је прави пример успешног  спортисте, који од 2008. године у континуитету постиже врхунске резултате у једном глобалном спорту. Реч је о спортисти који је био европски и светски шампион, и који може да служи  за пример  младим људима и као спортиста, који није запоставио ни своје усавршавње и образовање“, истакао је Батез и подсетио  да је млади Битевић успешно магистрирао на Факултету за спорт, те да је уједно успешан и као спортски радник.

Батез је истакао важност ове године, која је предолимпијска, за све гране спорта и указао да сва велика такмичења доносе и огроман број бодова.

Он је  са својим гостима констатовао да је овај резултат дошао у право време и подсетио да је домаћа јавност имала прилику да види наше најбоље репрезентативце у каратеу, и на прошлогодишњем европском првенству у Новом Саду.

Батез је указао и да је овај Битевићев успех утолико већи, јер га је остварио и поред озбиљне повреде руке коју је пре овог такмичења задобио, и тиме доказао своју истрајност на путу ка успешном спортском циљу.

Секретар Батез је подсетио и да је у екипној конкуренцији постигнута сребрна медаља и да су у тиму били, такође, спортисти из војвођанских клубова: Ђорђе Салапура и Владимир Брежанчић, који су  стипендисти Покрајинске владе  и њихов колега Ђорђе Тешановић.

Тренер Предраг Стојадинов се посебно захвалио секретару Батезу на посвећености и бризи, коју ресорни секретаријат показује према младим талентима и спортистима  у каратеу. Он је  указао  да су значајни резултати, који су постигнути на европском првенству у Новом Саду,  управо постигнути захваљујући подмладатку мушке карате екипе.

Слободан Битевић је такође указао на значај покрајинске  подршке, истичући да је она  додатни мотив када је реч о остваривању успеха на такмичењу.

„Медаља из Шпаније за мене има златан сјај, и посебна је из више разлога.Она је дошла у предолимпијској години, скупио сам одређен број бодова за Токио, и предстоји ми још девет турнира, где ћу  показати максимално залагање,“ истакао је Битевић и додао да је задовољан постигнутим, јер је успео да и поред тешкоћа са повредом избори значајно друго место.

Бивши европски и светски шампион Битевић је у Шпанији  дошао до чак седмог континенталног одличја у каријери, пошто већ има два злата, сребро и три бронзе.

 

 Извор: Биро за односе са јавношћу АП Војводине

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.