VIKEND U GALERIJI MATICE SRPSKE

Ovog vikenda u Galeriji Matice srpske posetioce očekuje razbnovrstan program:

U okviru pratećeg programa izložbe Inspirisani Italijom, u petak 26. juna u 19.00 sati, biće održano predavanje Čuvari tradicije – izrada replika i kopija dr Daniele Korolije Crkvenjakov, konzervatora savetnika Galerije Matice srpske. Kopiranje je bilo obavezan deo studija slikarstva na umetničkim akademijama, a majstori renesanse i nezaobilazni izvori inspiracije i proučavanja. Sačuvane kopije, nastale nekada i vekovima posle nastanka originala, danas su izvor vrednih informacija za one koji proučavaju promene umetničkih materijala kroz vreme, pre svega konzervatorima.

U subotu i nedelju, 27. i 28. juna u dva termina u 13.00 i 17.00 sati, biće održana vođenja kroz izložbu Inspirisani Italijom.

Takođe, i ove subote, 27. juna nastavljamo sa realizacjom porodičnog programa Avantura za velike i male. Od 10.00 do 18.00 sati porodice će imati priliku da, koristeći porodični vodič, kroz igru uloga, zanimljive igre i zadatke u okviru teme Na čizmu liči, umetnošću se diči saznaju više o umetničkim delima inspirisanim Italijom.

 

Izvor: Galerija Matice srpske

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *