ВЕЛИКИ БЕОГРАДСКИ КОНЦЕРТ ЛУС КАСАЛ – ВИСОКЕ ПОТПЕТИЦЕ НА СНЕГУ

Дом омладине Београда, уз подршку Секретаријата за културу града Београда, са посебним задовољством представља домаћој публици једну од најпризнатијих шпанских уметница, Лус Касал (Luz Casal).

Ова чувена шпанска дива, која је посебан феномен на светској музичкој сцени, наступиће са својим бендом на великом концерту у Сава Центру у четвртак, 29. новембра са почетком у 20:30 часова. Улазнице су у продаји преко ЕВЕНТИМ мреже, по ценама од 1200, 1600, 2200, 2800, и 3400 динара.

Публика широм света Лус Касал препознаје по чувеним музичким темама из филмова Педра Алмодовара, пре свих „Piensa en mi“ и „Un ano de amor“ из култног филма „Високе потпетице“. Од издања, најпознатија су „А contraluz“, „Como la flor prometida“, „Un mar de confianza“, а хит за сва времена јесте песма „Negra Sombra“ из Оскаром награђеног филма „Mar adentro“, редитеља Алехандра Аменбара. Укратко: једна је од најпризнатијих шпанских поп уметница са 14 албума продатих у 5 милиона примерака.

Њен осећајни стил освојио је многа срца широм света, а гламурозан наступ и сјајна вокална интерпретација представљају оно најбоље из концертне традиције латино звука, чији је најпрепознатљивији представник у овом тренутку. Мешајући жанрове током наступа, Лус успешно држи пажњу током концерта својом незаборавном харизмом и опчињавајућим гласом, не остављајући места сумњи – ова икона медитеранског стила, који увек има своју велику популарност у нашим крајевима, једна је од највећих савремених глобалних звезда и класа за себе!

Лус Касал је код нас свакако најпознатија по теми „Madrugadas“ из другог дела филма „Монтевидео, видимо се“. Добила је Греми награду за животно дело, француски Орден уметности и књижевности, престижну Гоја награду, као и кључеве града Париза и Мадрида. У Београд долази са потпуно новим концертним програмом и спектакуларним дизајном сцене, којим најављује нови албум, конципиран у форми емоционалног дневника.

 

Извор: Дом омладине Београда

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *