VEČE SOLO PESAMA AUSTRIJSKIH KOMPOZITORA

Za sve ljubitelje vokalne umetnosti – u četvrtak 23. novembra u novosadskoj Sinagogi, tri naše eminentne umetnice izvode solo pesme austrijskih kompozitora XIX i XX veka!

Sonja Šarić i Radoslava Vorgić Žuržovan, soprani

Rita Kinka, klavir

Program počinje u 20,00 časova. Ulaznica za koncert još uvek ima i prodaju se u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452 344), radnim danima od 9h do 14h, kao i na dan koncerta od 18h do 20h u holu Sinagoge.

Cena karte: 1.000 dinara

Na programu najavljenog koncerta su solo pesme Šuberta, Malera, Volfa, Berga, Korngolda i Šenberga.

Ne propustite ovo fantastičano muzičko veče!

Pokrovitelj koncerta: GRAD NOVI SAD

Produkcija: LAUREAT i MONS

***

Sopranistkinja Sonja Šarić, gostuje u vodećim operskim centrima Evrope. Od 2023. godine je prvakinja Opere Narodnog pozorišta u Beogradu. Dobitnica je najviših nagrada i priznanja na svetskim takmičenjima, među kojima su Gran pri „Marija Kalas” u Atini (2017) i austrijska Nagrada muzičkog teatra („Musiktheaterpreis”) u kategoriji za mlade umetnice (2019) kao i prva nagrada i nagrada publike na 4. Internacionalnom pevačkom takmičenju „Eva Marton” u Budimpešti (2021).

Sopranistkinja Radoslava Vorgić Žuržovan je od 2015. godine član Nove beogradske opere s kojom je više puta gostovala na sceni „Madlenijanuma“. Godine 2019, debitovala je u Narodnom pozorištu u Beogradu u Monteverdijevoj operi Krunisanje Popeje. Održala je brojne koncerte u Srbiji, Nemačkoj, Engleskoj i Italiji. Poslednjih deset godina je ambasador, a od 2018. godine i prva žena Vitez fondacije „Laza Kostić“. Posebnu ljubav neguje prema baroknoj muzici, nemačkom lidu i pedagoškom radu.

Pijanistkinja Rita Kinka je do danas održala preko 800 resitala, kao i nastupa s mnogobrojnim uglednim orkestrima u gotovo svim evropskim zemljama, ali i širom sveta. Pored pijanističke karijere, bavi se i pedagoškim radom, kao redovni profesor za glavni predmet klavir na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Nosilac je niza nagrada na najeminentnijim međunarodnim takmičenjima pijanista, kao što su ona u Cvikauu („Šuman”), Minhenu (ARD), Briselu („Kraljica Elizabeta”)…

Izvor: Muzička omladina Novog Sada

Administrator: DNM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *