ВЕЧЕ ШАНСОНЕ У ГАЛЕРИЈИ МАТИЦЕ СРПСКЕ

У среду, 27. новембра 2019. године у 19.00 сати у Галерији Матице српске (Трг галерија 1) биће одржано Вече француске шансоне и поезије, за подршку персоналној асистенцији особама са инвалидитетом Центра Живети усправно. У програму ће наступити уметник Лоран Прокопић који ће изводити најпознатије шансоне на гитари и читати стихове француске поезије.
Лоран Прокопић рођен је у Паризу и његов сусрет са шансоном датира још од детињства. Касније као професионални позоришни глумац започиње са промоцијом француске културе певајући шансоне и реализовањем бројних уметничких, културних, поетских и литерарних вечери са акцентом на француску књижевност и ауторе. Више од 25 година интерпретира песме највећих имена француске шансоне попут Едит Пјаф, Шарл Азнавур, Жилбер Беко, Ив Монтан, Жак Брел, Шарл Трене и других.
Улазнице по цени од 300 динара могу се купити свим радним данима од 10.00 до 20.00 сати, и викендом од 13.00 до 18.00 сати у Музејској продавници Галерије Матице српске.
Како кажу из Центра Живети усправно: Потврђено је из Градске куће, да ће измена Одлуке о социјалној заштити којом ће бити омогућено стално финансирање услуге персоналне асистенције из буџета Града, ступити на снагу 31.12.2019. Већим делом Град ће покрити ова 2,5 месеца до краја године, међутим, за ову годину недостаје део од 568.000.00 дин. за прву половину године. Зато Вас позивамо да у складу са својим могућностима допринесете да обезбедимо средства која недостају. Успели смо да обезбедимо континуитет услуге од 11 година, након чега је финансирање од стране Града извесно, међутим за сада само минималног стандарда што је недовољно за многе од нас. Улагање мимо цене улазнице допринеће већем обухвату и обиму услуге. Рачун за донације је 340-11001286-31 код Ерсте Банк А.Д.
Вече Француске шансоне и поезије реализује се у сарадњи са Галеријом Матице српске и Француским институтом у Србији.
Извор и фото.: ГАЛЕРИЈА МАТИЦЕ СРПСКЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *