УЖУРБАНО, НА ТОЧКОВИМА ПРЕД САМ КРАЈ ГОДИНЕ

Српско народно позориште путује све време и после ужурбаног новембра који је ансамбл Драме одвео у Немачку и Румунију, где су представе Слепа мрља и Kо је убио Џенис Џоплин? купиле публику, овације нису изостале ни за представу Kрваве свадбе која је изведена у недељу 11. децембра, у Црногорском народном позоришту.

Након Црне Горе, пут Српско народно позориште води у Загреб. Ансамбл представе Kо је убио Џенис Џоплин? играће у суботу, 17. децембра на сцени Загребачког градског казалишта Kомедија. Подсетимо, представа Kо је убио Џенис Џоплин? од своје премијере ниже велике награде, а представу воли публика широм региона. Последњих седам награда за ову представу дошло је са фестивала Борини позоришни дани и Интернационалних театарских сусрета Брчко дистрикта БиХ, те тако новосадска Џенис до сада је освојила преко 30 признања. Глумица Бојана Милановић такође је добила награду Искра културе која се додељује младим ауторима за савремено стваралаштво.

Последња станица у децембру је Словенија када ће представа Тартиф, рађена у копродукцији Српског народног позоришта и Народног позоришта Сомбор бити изведена у Kопру, у Словенији.

Подсетимо, публика ће у Нову 2023. годину ући ђускајући на Рок опери којом започињу Позоришне новогодишње приче. Поред концерата, новогодишњег базара као новине, бала под маскама, публика ће моћи да буде део магичног театра и уз дружење са својим омиљеним уметницима, као и најмлађи суграђани, будући посетиоци најстаријег театра у Србији. Новосађани и Новосађанке имаће прилику да удахну нове снове и нове наде на најлепши начин, уз културу и уметност.

Извор: Српско народно позориште

Фото: В. Величковић, Синиша Трифуновић

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *