УРБАНИ БИОДИВЕРЗИТЕТ КАО ДЕО НОВЕ КУЛТУРЕ

Галерија Матице српске, Трг галерија 1

субота, 12. 6. 2021.

Пројекат BiodiverCities биће представљен у суботу, 12.6. 2021. у 11.00 сати, у дворишту Галерије Матице српске, чији је циљ да подстакне следећа питања: Зашто градови данас представљају кључне чиниоце у промени глобалне слике наше планете? Која је улога урбаног биодиверзитета? Да ли можемо заједно да креирамо нову културу живљења у градовима? И ко нам на том путу може помоћи? Даница Лаћарац, архитекта и пројектни менаџер Националне Асоцијације Зелених Кровова Србије, упознаће вас са пројектом и најавити активности које током лета следе, а чији сте најважнији учесници баш ви – Новосађани!

У оквиру представљања пројекта биће приређено и стручно тумачење изложбе Идентитет(и). Представе жена у српском сликарству (1918–1941)“, аутора и кустоса Николе Ивановића, којим ће бити подстакнуто питање ширег контекста диверзитета, сагледавања и прихватања разноликости као потенцијала и немерљиве вредности сваколиког живота који нас окружује.

Такође, деца ће имати прилику да уживају у креативној радионици Зелени градови у Дечјој соби и Парку скулптура, од 11.00 до 12.30 сати. Кроз причу о уметности тему диверзитета деци ће представити Јелена Бобић, музејска едукаторка и чланице Дечје еколошке академије.

Пројекат BiodiverCities се током 2021. и 2022. године одвија у десет градова Европе (Лајден, Палма, Валонго, Ставангер, Виљнус, Софија, Марибор, Нови Сад, Палермо и Регалбуто, Осло, Варезе и Лисабон) са циљем да се кроз директно повезивање са становницима града дефинишу кључна питања у контексту животног окружења и квалитета живота у граду.

Сигурни смо да делите са нама љубав према Новом Саду и да сте повезани са природом у граду, стога вас очекујемо.

Извор: Галерија Матице српске

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *