УМЕТНОСТ ЈЕ У НОВОМ САДУ – ПРВА НЕДЕЉА НА КАЛЕИДОСКОПУ КУЛТУРЕ

Први пут у Србији добитник Гремија, виртуоз на виолини, најпознатији дечији јапански хор и други стижу на шести Калеидоскоп културе, у мрежу културних станица и Дистрикт.

Након четвородневног отварања на Корзу и у Дистрикту, које је кроз несвакидашње догађаје изазвало велико одушевљење публике, новосадски Калеидоскоп културе улази у своју прву, од пет недеља, посвећену извођачкој уметности, од 11. до 17. септембра.

У суботу 16. септембра од 20:30 часова у обновљеном Дистрикту наступиће светски познат џезер, Џејсон Мајлс. Џејсон Мајлс један је од најпознатијих џез музичара и освајач је престижне Греми награде. Током своје каријере сарађивао је са многобројним познатим музичарима као што су Мајлс Дејвис, Маркус Милер, Лутер Вандрос, Витни Хјустон, Мајкл Џексон, Дајана Рос и многи други.

Недеља извођачке уметности у Мрежи културних станица

У првој недељи Калеидоскопа културе, посвећеној извођачкој уметности, виртуоз на виолини светске славе Стефан Миленковић, наступиће 12. септембра од 20 часова заједно са ансамблом CamerataNoviSad у новој, десетој, Културној станици у Степановићеву (Војводе Степе Степановића 111), која ће свечано бити отворена управо овим концертом.

Најистакнутији виолиниста своје генерације Стефан Миленковић каријеру је започео у раном детињству, а наступао је са оркестрима светског реномеа и освојио награде на многобројним и престижним виолинским такмичењима. Овај пут, његов наступ обележиће почетак недеље извођачке уметности на Калеидоскопу културе. Цамерата Нови Сад један је од најузбудљивијих ансамбала на нашим просторима, оркестар врхунских уметника који својом посвећеношћу музици, међусобним пријатељством и дисциплином стварају јединствену заједничку енергију и звук.

У недељи извођачке уметности Калеидоскопа културе, у простору обновљеног Дистрикта 15. септембра у 19 часова наступиће SendaPanflutechoir, дечији хор из Хирошиме, под диригентском палицом Хиромицуа Шимамота, и новосадски Бајићеви славуји, које је основала и предводи Ана Ковачић.

Све до 15. октобра, докле траје овогодишњи Калеидоскоп културе, више од 1000 домаћих, регионалних, европских и светских уметника и уметница славиће културу заједништва и током пет недеља, приказати оно најбоље од пет врста уметности – извођачке, визуелне, примењене, архитектуре и књижевности, у Дистрикту и мрежи културних станица. Након недеље посвећене извођачкој уметности, следи недеља посвећена примењеној уметности.

default

Улаз на програме Калеидоскопа културе је слободан.

Партнер Калеидоскопа културе је Ерсте банка.

Више информација о овогодишњем Калеидоскопу културе можете пронаћи на сајту kaleidoskopkulture.com

Извор: ТВ Арс Медија

Фото: В. Величковић, Т. Манцини, Јелена Ивановић,

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *