У ЧАСТ ПРЕДАКА ЗА БУДУЋНОСТ ПОТОМАКА

Концерт има задужбинарски карактер, усмерен за изградњу дечијег образовног кампа на Крфу

Православно спортско удружење „Свети Срб и ја“ и Крфско друштво грчко-српског пријатељства организују концерт 12.11.2022.г. (субота) у Српском народном позоришту У Новом Саду, од 19 часова, са циљем прикупљања средстава за изградњу дечијег кампа.

Наиме, поучени позитивним искуством у претходних 10 година када смо најбоље ђаке из региона водили “стопама предака” на петнаестодневну образовну ескурзију на Крф, дошли смо до фазе када је потребно и изградити један камп како би могли будуће генерације у већем броју и на дужи временски период повести стазама у “ципелама славних предака” на Крф, острво Видо, Плаву гробницу … да виде, доживе и науче историју на месту где се она догодила.

Један од првих подухвата како би се овај циљ остварио је организација горе споменутог концерта Симфонијског оркестра „Микис Теодоракис“ и хора „Михалис Каподистријас“ са Крфа.

Концерт је задужбинарског карактера.

У програму учествује 100 уметника са Крфа, који ће извести дела Микиса Теодоракиса, као и српске песме: “Тамо далеко”, “Пукни зоро”… Специјални гости ће бити наши уметници оперски певачи и инструментално-вокални састав “Света Србија”

Стога, позивамо све људе да се одазову и својим присуством увеличају догађај и укажу гостопримство драгим гостима са Крфа, потомцима оних који су наше претке прихватили као своје, окрепили их, опоравили, те су након повратка на Солунски фронт у јуначком јуришу који није могла да стигне француска коњица, ослободили Отаџбину, а својим задужбинарским делом подржите (појединачним прилогом од 2.000 динара) и помогнете изградњу дечијег образовног кампа на Крфу

Све информације на телефон: 0614510001

ПСУ “Свети Срб и ја” и Крфско друштво грчко-српског пријатељства

Извор: Удружење српских добровољаца 1912-1918 Нови Сад

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *