У АП ВOJВИДНИ 41 СЛУЧАЈ КОРОНА ВИРУСА: У НОВОМ САДУ 22 ОБОЛЕЛА ПАЦИЈЕНТА

У Клиничком центру Војводине тренутно се лечи 14 пацијената заражених корона вирусом. Иако је то стање непромењено од јуче, према званичном извештају и извештају Институтa за јавно здравље Војводине, Нови Сад је потенцијално најугроженији град после Београда, Ниша и Ваљева, казао је данас председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Јуче, до 15.00 часова, у АП Војводини имали смо 41 пацијента зараженог вирусом корона, а од тога 22 пацијента налазе се у Новом Саду.

То значи додатну опрезност и социјалну дистанцу за све наше грађане, јер само уколико се сви будемо придржавали мера превенције и заштите, пребродићемо ову епидемиолошку кризу, нагласио је Мировић.

На територији АП Војводине обезбедили смо објекте који служе за прихват грађана који долазе из иностранства. Од данас је у функцији и одмаралиште на Фрушкој гори „Летенкаˮ за ту намену, као и касарна у Сомбору.

Помажемо свакодневно мање развијеним локалним самоуправама како би се обезбедиле најосновније потребе. Издвојили смо 111 милиона динара за 23 локалне самоуправе за помоћ пензионерима чија су месечна примања мања од 30.000 динара. Овај вид помоћи реализоваће се и у другим општинама у АП Војводини, рекао је председник Мировић.

„У овом тренутку, имамо и драгоцену помоћ Народне Републике Кине. То је резултат пријатељских односа које су изградили председник Александар Вучић и председник Си Ђи Пинг. Сутра ће у Новом Саду боравити кинески стручњаци који ће обићи Клинички центар Војводине и друге установе и разговарати са нашим експертимаˮ, нагласио је председник Мировић.

 

Извор: АП Војводина

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *