ТРИБИНА О УМЕТНИЧКИМ ДОЖИВЉАЈИМА-МЕДИТЕРАН НЕКАД И САД

 

Програм изложбе: МЕДИТЕРАН У ДЕЛИМА ИЗ КОЛЕКЦИЈЕ ПАВЛА БЕЉАНСКОГ

Четвртак, 9. август, 19.30 часова 

Поводом поставке Медитеран некад и сад, а у склопу пројекта Медитеран у делима из колекције Павла Бељанског, одржаће се отворена трибина на којој ће се разматрати уметничка полазишта својствена генерацији из колекције Бељанског, као и она заступљена у савременом стваралаштву. Њихове сличности, односно различитости у оквиру истог тематског полазишта оквир су за комуникацију наслеђа и поетика нових генерација.

Уз уметничке доживљаје, биће отворене и друге теме већ дотакнуте и кроз истраживачке процесе младих стваралаца: географске и територијалне поделе, миграције, туризам, забава… Променљиви и трајни аспекти Медитерана полазиште су за разговор с циљем размене знања, различитих полазишта и искустава.

Улаз је слободан.

 

 

О ИЗЛОЖБИ

Аутор: Јасмина Јакшић Субић

Изложбом Медитеран у делима из колекције Павла Бељанског отварају се нова сагледавања једне од најзначајнијих збирки модерне уметности кроз посебне тематске оквире. Изложбу прати и богат програм, уз смењивање мањих поставки које додатно акутелизују тему Медитерана. Изложба која траје до 2. септембра, реализује се захваљујући подршци Министарства културе и информисања Републике Србије и Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама АП Војводине, Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“, као и сарадњи са многобројним појединцима,  институцијама и амбасадама.

* Позивамо публику да, на адресу Спомен-збирке (Трг галерија 2, Нови Сад) шаље разгледнице, а на својим друштвеним мрежама поставља фотографије с Медитерана означене са#szpbmediteran. Крајем августа 2018. године успомене које буду поделили са нама биће приказане у оквиру својеврсне „изложбе публике“, под називом Поздрав с мора, као саставни део поставкеМедитеран у делима из колекције Павла Бељанског.

 

Извор: Спомен-збирка Павла Бељанског

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.