„ТАКСИ БЛУЗ“ ОДУШЕВИО НОВОСАЂАНЕ

Домаћа комедија, филм редитеља Мирослава Стаматова представљен је синоћ, 17. јануaра, новосадској публици у недавно отвореном биоскопу Синеплекс Променада.

Узбудљива романтична комедија истовремено је и шармантни „роуд трип“ филм у којем Андрија Милошевић  тумачи лик Марка, 42-годишњег пропалог драматурга који годинама ради као таксиста и пише филмске сценарије потајно се надајући да ће једног дана ипак бити у прилици да оствари своје снове.

Током једне од редовних ноћних смена, наизглед сасвим обична ноћ претвара се у хаос, јер се у такси возило ушуња мали Дамир који је побегао из дома за незбринуту децу и који је у потрази за оцем.

Безброј сулудих ситуација у којима учествује мноштво  крајње необичних ликова продефиловаће кроз Марков такси.

 Сценарио потписују Марко Бацковић и Марко Јоцић, а продуцент Андрија Милошевић уједно  је и главни глумац.  Остале улоге у овој комичној причи играју: Милена Предић, Тодор Јовановић, Александра Томић, Никола Ђуричко, Сергеј Трифуновић, Борис Миливојевић, Борис Комненић и Никола Пејаковић.

„Ово је уствари филм о људима који постају бољи. Основа сваког сценарија који садржи драмске елементе је управо та да главни глумац у неком тренутку доживљава ту промену.   Мени је било јако битно да ова моја главна улога, коју сам добио после 15 година, буде  урађена како треба. Мислим да је прошло добро на основу критика које сам чуо. Такође мислим да сам  заједно са редитељем Стаматовим успео да направим једног новог и другачијег лика од свега до сада виђеног.“- рекао је Андрија Милошевић, и додао да за њега продуцентски посао није ништа ново и да се тиме бави скоро већ 20 година, а да му је ова улога посебно значајна јер је прва главна након много времена како се бави овим послом.

Најмлађи глумац у овој екипи који игра  дечака Дамира из дома за незбринуту децу је Тодор Јовановић. Њему ово није прва глумачка улога, али је свакако прва улога на филму.  Заслужено је добио највећи аплауз публике, а његова улога у овом филму била је, могло би се рећи и најважнија.

„Ово је мој први филм, али не и прва улога. Заиста сам уживао са целом глумачком екипом, а посебно са Андријом који је сјајан и волео бих опет да глумим са њим на филму.“- рекао је Тодор.

Редитељ  Мирослав Стаматов је радо поделио утиске са снимања филма са нашим читоцима. „Овај филм је једна емотивна такси вожња од смеха до суза и назад. Јако је комплексно радити филм у коме се преплићу разнородни жанрови; мелодрама, акција, комедија. Филм је сниман четири недеље, ноћу на београдским улицама. Акцију хватања отетог таксија смо снимали чак седам ноћи на једном познатом београдском булевару, због комплексности радње. Имали смо три камере, каскадере, дрон. Филм је био изузетно захтеван за снимање, а оно што је врло специфично је да у филму глуме сви већ изузено популарни глумци у кратким епизодним сценама, који су одмах и са одушевљењем прихватили овај наш филмски  такси роуд сценарио“- рекао је редитељ Стаматов.

Ако вам је до смеха и једне топле људске приче након које ћете се замислити над судбином једног малог обичног човека, па на крају и над сопственом, обавезно погледајте овај сјајни роуд трип у изведби наших најпознатијих глумаца на челу са већ свима познатим Андријом Милошевићем.

текст: Јелена Допуђ

фото: Жељко Савић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *