SVETOZAR CVETKOVIĆ U FILMOVIMA „YOU GO TO MY HEAD“ I „MNOŠTVO I MANJINA“ NA MOJ OFF

SRPSKE PRODUKCIJE I KOPRODUKCIJE NA REPERTOARU ONLINE BIOSKOPA MOJ OFF

Nakon brojnih ostvarenja svetskih kinematografija, festivalskih i nagrađivanih drama i komedija Online bioskop MOJ OFF otvorio je vrata virtuelne „dvorane“ i za filmove domaće produkcije i koprodukcije.
Od subote 23. maja deo Online repertoara  biće i 
filmovi  „You Go to My Head“ sa Svetozarom Cvetkovićem u glavnoj ulozi, „Mnoštvo i manjina“ reditelja Gorana Markovića, kao i bugarsko-srpski film „Patrole“ reditelja Stefana Komandareva.

U višestruko nagrađivanom filmu belgijskog reditelja i producenta Dimitri de Clercq-a „You go to my head“, o usamljenom čoveku koji mladu i lepu ženu koja pati od amnezije, pokušava da ubedi da je njegova supruga, glavna uloga poverena je srpskom glumcu Svetozaru Cvetkoviću  nagrađenom Nagradom kritike za najboljeg glumca na 50. filmskom festivalu u Hjustonu (2017.)

Film “You go to my head” je sigurno najnagrađivaniji film koji sam snimio, fascinantno dobre kritike u svetskoj, pogotovo američkoj štampi. I sam sam dobio priznanje koje nije bez značaja, bar u tom nekom svetu filmske industrije. Neverovatno je da Vas slučaj dovede u situaciju da, nekako iz nužde samog reditelja da realizuje film, uletite u dobru kombinaciju koja se pokaže isplativom,” rekao je Cvetković.

Radnja filma odvija se u pustom delu Sahare, gde usred misteriozne automobilske nesreće mlada žena ostaje izgubljena i sama. Džejk, arhitekta je odvodi najbližem lekaru i saznaje da ona pati od post-traumatske amnezije. Očaran njenom lepotom, Džejk se predstavlja kao njen muž, daje joj ime Kiti i počinje da stvara život za kojim je uvek žudeo.

Prema rečima Svetozara Cvetkovića reditelj Dimitri de Clercq je pisao ovaj scenario kao neku vrstu svoje percepcije vlastitog života i odnosa prema jednoj ženi. Mislio je da on igra tu ulogu: „Onda mu je posle prvog dana snimanja glumica rekla, da bi za tu ulogu morao da uzme glumca i da pod drugim uslovim ona neće da snima. On nije imao kud, nazvao je svog prijatelja Zorana Tasića u Parizu i rekao mu da ima problem. Tasa mu je rekao imam glumca za tebe, spojili smo se, pričali mesec dana on line i eto mene u Sahari. Bilo je zaista neverovatno lepo iskustvo. Neponovljivo. Više neću igrati ljubavnike na filmu….” zaključio je naš glumac.

Igrano-dokumentarni film reditelja Gorana Markovića „Mnoštvo i manjina“ (2017.) koji je nastao po uzoru na Markovićevu pozorišnu predstavu “Govorna mana”, još jedno je ostvarenje sa ovih prostora, uz bugarsko-srpski film „Patrole“, koje će se naći na repertoaru  Online bioskopa MOJ OFF.

 

Izvor: MCF

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *