СВЕЧАНОСТ ПОВОДОМ ПРЕСЕЉЕЊА ЗАВИЧАЈНЕ ЗБИРКЕ

Завичајна збирка Градске библиотеке дуги низ година радила је на адреси Цара Душана 27, да би се у првој половини 2022. преселила у СПЦ „Војводина”, на адресу Сутјеска бр. 2, II спрат, улаз број 8.

Поводом пресељења ,13. октобра, у 18 часова, у Амфитеатру СПЦ „Војводина”, биће уприличена свечаност. Гостима ће се обратити: Александар Јокановић, директор Градске библиотеке у Новом Саду, Драган Милић, директор СПЦ „Војводина”, Блаженка Марковић, руководитељка Завичајне збирке, и Гордана Ђилас, библиотекар саветник Библиотеке Матице српске.

У току свечаности извршиће се примопредаја легата Анђелка Ердељанина. О легатору ће говорити Недељко Терзић, књижевник, као и поклонодавац Маја Ердељанин, академска сликарка. Биће отворена изложба „ЕрдељанинУ”.

Међу гостима ће бити и наши верни сарадници, ученици шестог разреда ОШ „Васа Стајић”, с којима већ 11 година, из генерације у генерацију, одржавамо радионице упознавања са грађом Завичајне збирке, историјом и културом Града Новог Сада.

Позивамо суграђане и сараднике да нас посете и у нашој Збирци, богатој разноврсном библиотечком грађом, истражују на одређене теме и упознају се с културном историјом нашег града.

Извор: Градска библиотека у Новом Саду

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *