Налазите се овде
Почетна > Култура > СВЕЧАНО УРУЧЕНЕ ГОДИШЊЕ НАГРАДЕ ДРУШТВА НОВИНАРА ВОЈВОДИНЕ

СВЕЧАНО УРУЧЕНЕ ГОДИШЊЕ НАГРАДЕ ДРУШТВА НОВИНАРА ВОЈВОДИНЕ

У суботу, 14. априла у 11 сати, 2018. године, у малој сали Дома занатлија у Новом Саду, одржана је редовна годишња скупштина Друштва новинара Војводине (ДНВ).

Усвојен је записник са претходно одржане скупштине (22. априла 2017. године), као и извештаји о раду, финансијском пословању у протеклој години и завршни рачун, док су измене и допуне статута остављене у надлежност будућег Управног одбора чији ће нови састав бити познат крајем маја након најављене изборне скупштине.


Скуп је започео доделом годишњих награда члановима ДНВ-а, чији је новинарски рад био посебно запажен у минулом периоду:
– Награду Светозар Милетић за животно дело добио је Милисав Дучић, оснивач, директор и главни и одговорни уредник РТВ СТВ-КА 59 из Сомбора.


– Награда, Јаша Томић, за уреднички рад припала је др Божани Переги, главној и одговорној уредници часописа за екологију и здравље „Еко-мед плус“ из Новог Сада,


– Награду Димитрије Фрушић за серију написа-емисија добио је Лука Баљ, новинар и аутор емисије „Гноса“ ТВ МОСТ из Новог Сада.
– Награда др Петар Дрезгић за праћење догађаја у пољопривреди уручена је Петру Њарадију, новинару Радио Новог Сада, аутору емисије за село на русинском језику.


– Споменица Душан Шијачки за допринос популаризацији фотографије у медијима припала је др Михајлу Љикару.

Извор: ДНВ

Фото.: Жељко Савић

Оставите одговор

Top