СВЕЧАНИ ВИДОВДАНСКИ КОНЦЕРТ – СРБИЈА СЕ РОДИ

Православно спортско друштво Света Србија уприличује свечани Видовдански концерт Србија се роди, на Видовдан 28. јуна од 20 часова у Задужбини Илије М. Коларца, под покровитељством Скупштине града Београда.
Поздравна реч испред Скупштине града Београда припада господину Андреји Младеновићу, помоћнику градоначелника. Изворна народна песма и игра, појање, беседништво, гусле, драмски и музички уметници пружиће публици празнични доживљај у великој акустичној дворани Коларца. Учесници у програму су Хор Симонида из Грачанице, Етно група Вез, Група Србче, Фолклорни ансамбл Свети Ђорђе, Културно уметничко друштво Градимир, Друштво гуслара Бајо Пивљанин и Православно спортско друштво Света Србија.
Сабрање ће поздравити др Момчило Вуксановић, председник Српског националног савјета Црне Горе, који ће говорити о иницијативи овога тела Грађани Црне Горе да одлуче да ли признају Косово за државу.
Престони град српске државе, свих Срба из региона и дијаспоре заслужује да има Видовдански концерт. Видовдан је дан завета и опредељења за Царство небеско, за Свету Србију, која ће нас дочекати у осмом непролазном дану, вечном Видовдану.
Видовданским концертом Србија се роди негује се жива традицијa, уњедрена у најлепшим вредностима народа. Од предака примљен Кнежев косовски завет преноси се потомству, чува се национално памћење као суштина идентитета.
Србија се роди је поздрав и покрет који је ПСД Света Србија установило у сврху одбране права и слободе на стваралачки изражај бића, изградњу и рађање. Данашњу најважнију битку коју војујемо за позитиван природни прираштај. Све у складу са мисијом ПСД Света Србија да делује са општом свешћу и савешћу према отаџбини и нараштајима који долазе. Стога су сви капацитети и догађаји у приређивању
Православног спортског друштва Света Србија обједињени управо под именом Србија се роди.
За све додатне информације обратите се Миљану Ћеранићу, директору Православног спортског друштва Света Србија, контакт 060 7330735
Православно спортско друштво Света Србија, Липа 10, Чукарица, Београд
Телефон +381 60 733 0 735, е-пошта: psdsvetasrbija @hotmail.com
Извор: Друштво српских домаћина

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *