SUTRA U SINAGOGI SLUŠAMO ANSAMBL BELGRADE SOUL SEXTET I PROGRAM TRI SEVDAHA

Godine 2017. šest uglednih umetnika i profesora iz sfere klasične muzike.okupila se s ciljem da poveže naizgled nespojivo – džez, tango i tradicionalnu balkansku muziku. Zajedničku nit pronašli su u sevdahu.

 

„Sevdah predstavlja stanje uma i tela kako velike sreće tako i duboke tuge. On je iskazan najosećajnijim melodijama koje izvodimo kroz instrumentale u prva dva dela koncerta – čuvenim džez i tango kompozicijama, dok treći deo koncerta započinje jednom od najpoznatijih sevdalinki Ah što ćemo ljubav kriti.”

Početak koncerta je u 20.30 časova.

Ulaznica za koncert još uvek ima i mogu se  kupiti u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452-344), radnim danima od 9h do 13h, kao i dva sata pred početak koncerta u holu Sinagoge.

Cena karte: 500,00 dinara

 

 

Belgrade Soul Sextet do sada je ostvario niz koncerata u našoj zemlji i u inostranstvu, kao i značajnih umetničkih saradnji. Jedan od njegovih poslednjih uspešnih nastupa je koncert na čuvenom Međunarodnom muzičkom festivalu u Riva del Garda u Italiji, 2019. godine. Vođa sastava Belgrade Soul Sextet je profesor trube, docent Nikola Mijajlović. Pored njega tu su i Nenad Ljubenović profesor harmonike, dr Stevan Bata Kovačević profesor kontrabasa, pijanista i profesor Bojan Mladenović, perkusionista Dmitri Ivanilov i vokal i vanredni profesor flaute na Fakultetu umetnosti u Nišu, Jelena Jakovljević.

Izvor: MUZIČKA OMLADINA NOVOG SADA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *