СРПСКО НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ ПРЕДСТАВЉА ПРИЧЕ КОЈЕ ПОКРЕЋУ

Од нумере Bella ciao која је у извођењу Опере Српског народног позоришта обишла свет, преко позоришта на кућним адресама и Оде радости са дистанцом, све до претварања читавог града и његових четврти у мале позорнице – тако је изгледала завршница 159. сезоне Опере Српског народног позоришта.

У петак, 28. августа, у 20 часова и 30 минута, Опера Српског народног позоришта отвара нову, 160. сезону тог театра.

“Све што смо радили током ванредног стања и пандемије, још једном нам је показало да култура не сме да стане и да она мора пронаћи пут до грађана. Иза нас је веома успешна сезона коју смо завршили концертом OperaALive , испред Српског народног позоришта, а управо ћемо на том месту, на отвореном, у петак отворити нову, 160. сезону нашег театра”, каже директор Опере Српског народног позоришта Александар Станков.

Почетак сезоне биће управо у Причама које покрећу – причама оперских ванвременских класика. Преко 40 музичара и девет солиста оживеће приче Бизеове Кармен кроз Арију тореадора, повести нас кроз Лабудово језеро, све до Трубадура или Фауста који је засијао прошле оперске сезоне.

Кроз више од сат времена, публику ће водити чак три диригента – Александар Којић, Ана Зорана Брајевић и гост из Аргентине, Луиз Горелик, који је 2008. године већ дириговао у Српском народном позоришту.

“Припремили смо амбициозан репертоар који ће у нешто више од сат времена показати шта је Опера Српског народног позоришта и шта нас чека наредне сезоне. Ова година научила нас је да морамо да будемо иновативни, да се прилагодимо и посебно да морамо да склапамо партнерства са друштвено одговорним компанијама које ће подржати културу и када цео свет стане,” објашњава Станков, додајући да ће из истог разлога бити неопходна и потпуна реорганизација посла и услова извођења и проба, за шта се Српско народно позориште спремало током лета.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *