pagemaker adobe 7.0 free windows 10 bootable usb size free gta vice city 5 game download for pc windows 10 autodesk maya 2015 tutorials pdf free windows 10 can't download from store free ft232r usb uart driver for windows 10 64 bit adobe photoshop cs3 extended key generator free free capture one pro 9 free free
Налазите се овде
Почетна > Друштво > ШЕТЊОМ ПРОСЛАВЉЕНО 40 ГОДИНА ПСК СИРИГ

ШЕТЊОМ ПРОСЛАВЉЕНО 40 ГОДИНА ПСК СИРИГ

Акцијом под називом Јегричка – Стазама Бранка Срнића, у недељу, 23. маја 2021. обележено је 40 година постојања Планинарско-спортског клуба Сириг. Иако у равници због чега, како каже председник Санди Ури, уопште не брину јер је Фрушка гора на свега 15-так километара, овај планинарски клуб је један од старијих. Сазнајемо да је Бранко Срнић је био један од оснивача клуба а ово је друга шетња која носи његово име. Установљена је за месец април, али је због корона вируса померена.То се показало и као предност јер је време било изузетно, као и дочек домаћина и оранизација шетње.

Одазвало се око 200 планинара од Београда до Сомбора који су имали избор од две стазе. Краћа стаза од 8 км је ишла десном обалом реке Јегричке, учесници су потом чамцима пребачени на другу страну којом су се вратили до шумарка у чијој хладовини се кувао бесплатан пасуљ за све учеснике, уз незаобилазно дружење и уживање. Друга стаза од око 15 км је ишла крај неколико салаша, где су шетаче дочекивали салашари са послужењем. Организацију су помогли општина и приватни произвођачи грицкалица и слаткиша којим су учесници послужени. Ову акцију је обележио велики број дечице међу којима су били и млади извиђачи.

Текст и фото: В. Раонић

Оставите одговор

Top