ШЕСТ МИЛИОНА ДИНАРА ЗА СПОРТСКЕ ТЕРЕНЕ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић уручио је данас, са директором Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону Александром Ђедовцем и покрајинским секретаром за спорт и омладину Данетом Бастом, уговоре у вредности од шест милиона динара за спортске терене у Републици Српској.

Три милиона динара опредељено је за реконструкцију кошаркашког терена основне школе у Брањеву, у околини Зворника, те за радове на изградњи спортског центра на подручју општине Козарска Дубица.

Софић је том приликом истакао да се налазимо у историјском тренутку када су односи Србије и Српске интензивнији него икада, и када је присутно јединство, не само народа него и свих представника институција Срба, како из Српске и Србије тако и из Румуније, Словеније, Хрватске и свих осталих земаља у којима Фонд за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону делује.

„Средства која смо данас определили само су симболичан допринос, али у сарадњи са Фондом ми имамо намеру да будемо присутни у свакој општини или граду Републике Српске где се укаже потреба за тим, не само због финансијске подршке него због дубљег значаја и осећаја јединства које овакве активности доносе свима нама“,  поручио је Софић.

Директор Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону Александар Ђедовац казао је да јачање наше матичне земље јача и институције као што је Фонд, које су у прилици да подрже наш народ широм региона, те да ће се та пракса у будућности наставити.

Уговоре су са Ђедовцем потписали начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић и саветник градоначелника Зворника Веља Тијанић.

Догађају је присуствовала помоћница секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, Јелена Добровић Бојановић.

Извор: Биро за односе са јавношћу Покрајинске владе

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *