САОПШТЕЊЕ: У КЦВ се од корона вируса и даље лечи седам пацијената

На Клиници за инфективне болести Клиничког центра Војводине (КЦВ) тренутно је хоспитализовано седам пацијената код којих је доказана коронавирусна инфекција, изјавила је данас управница те клинике проф. др Весна Туркулов.

Она је прецизирала да је троје пацијената прикључено на апарате за вештачко дисање и да се они и даље налазе у веома тешком општем стању, док је опште стање преосталих оболелих пацијената задовољавајуће.

„У КЦВ и све друге здравствене установе свакодневно пристижу лекови и санитетски материјал и желим да истакнем да је ситуација у Војводини тренутно под контролом“, додала је проф. др Туркулов.

Она је грађане подсетила да се придржавају свих мера превенције, апелујући пре свега на најстарије суграђане да остану у својим кућама.

„Молимо све оне који су болесни да се самоизолују, као и оне који су дошли из неког ризичног подручја да се строго придржавају свих савета и да остану у својим кућама“, нагласила је она.

Управница Клинике за инфективне болести КЦВ је још једном подсетила и важност одржавања личне хигијене, што чешћег прања руку сапуном и течном водом, свођења социјалних контаката на минимум, као и на боравак у просторијама са што мање људи, уз одстојања од најмање два метра.

„Све здравствене установе у Војводини су на својим сајтовима објавиле бројеве телефона путем којих грађани могу да комуницирају са својим лекарима у случају да за тим имају било какву потребу“, закључила је проф. др Туркулов.

Извор: АПВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *