САОПШТЕЊЕ СА СЕДНИЦЕ ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ

Покрајинска влада издвојила је данас 59,8 милиона динара за изградњу пречистача за воду у Бачком Новом Селу, у општини Бач, чиме ће бити решен проблем снабдевања мештана тог села пијаћом водом.

На данашњој седници Покрајинске владе донето је и решење да се Специјалној болници за рехабилитацију „Русанда“ усмери 48,9 милиона динара за реконструкцију постојећег система грејања у бањском комплексу.

Заменом старог система биће обезбеђено дугорочно, стабилно, али и енергетски ефикасно грејање, с обзиром на то да се процењује да ће нови систем смањити трошкове грејања и до 50 посто. Иначе, у Бањи „Русанда“ пацијенти се лече стационарно и амбулантно. Бања располаже са 306 болничких кревета. На годишњем нивоу стационарно се лечи 5.376 пацијената, амбулантно 9.816, док је број пружених амбулантних услуга 129.084.

Покрајинска влада донела је и решење да се издвоји укупно 25,2 милиона динара за обнову терена и опремење спортских објеката у неколико градова и општина у Војводини. Средства су намењена за санацију спортских терена и трибина у оквиру „Шпицер баште” у Беочину (10,6 милиона), затим за инвестиционо одржавање спортског терена на „Партизану” у Бачкој Паланци (6 милиона), за радове на спортском школском терену у Издвојеном одељењу Основне школе „Добросав Радосављевић Народ” у Засавици (5,9 милиона), као и за опремање градске гимнастичке сале у оквиру Соколског дома у Суботици (2,7 милиона динара).

Геронтолошком центру Бачка Паланка усмерено је 5,5 милиона динара за опремање кухиње и за набавку намештаја за собе корисника и дневни боравак.

Набавком неопходне опреме обезбеђује се квалитетнија услуга смештаја корисницима у тој установи.

Извор: Биро за односе са јавношћу Покрајинске владе

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *