САЈAM ТУРИЗМА НА НОВОСАДСКОМ САЈМУ 2017

Новосадски сајам ове године обележава значајан јубилеј – 50. година сајмова ЛОРИСТ – лова, риболова, спорта и туризма.

Сходно обиму и важности послова који предстоје у рализацији новог концепта, формиран је Савет Сајма туризма, а данас је одржана конститутивна седница, којом је председавао градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић.  Према његовим речима Сајам туризма у Новом Саду мора да потенцира две европске титуле (Омладинска престоница Европе 2019. и Европска престоница културе 2021.), Егзит, Дунавску стратегију и сарадњу регија.
– Чињеница да се одржава у јесењем термину значи да фокус мора бити на туристичкој понуди за зиму и припреми за летњу сезону, рекао је градоначелник Вучевић и додао да Сајам туризма на Новосадском сајму треба добро позиционирати у термину у којем се одржава. Туризам траје 365 дана и не може се ослањати само на летњу сезону.

Повезивање регија и обједињавање туристичких понуда уз јасно и прецизно дефинисање тржишта, пут је којим Сајам туризма у Новом Саду може да стигне до циља.


Како је истакао генерални директор Новосадског сајма, Слободан Цветковић, нови концепт, креиран је за петогодишњи период, од 2017. до 2021. године.
– Савет Сајма туризма чине представници републичке, покрајинске и градске администрације, еминентни стручњаци у области туризма, као и репрезенти институција, фондова, струковних удружења и организација, универзитета, факултета и високих школа. Уз њихову стручну помоћ и подршку ће Новосадски сајам направити модеран и савремен Сајам туризма са циљем да се Сајам у Новом Саду позиционира као организатор централног догађаја у области туризма за пословну публику Дунавског региона, до 2021. године, рекао је Цветковић. Како је навео, Сајам туризма развија неколико кључних сегмената, међу којима су Регија-партнер, Дани каријере у туризму, Пословни сусрети (б2б), Међународно гастро-такмичење ученика туристичких школа, под називом Гастро-изазов и Медији за туризам и медији о туризму. На тај начин обезбеђује се постојаност концепта и ствара могућност за иновирање, под мотом СНАГА ДОЖИВЉАЈА.


Јубиларни Сајам туризма биће одржан од 5. до 7. октобра. Веза сајмова посвећених природи и човеку и ове године ће бити учвршћена преплитањем приредби. Од 30 септембра до 7. октобра, део сајмова ЛОРИСТ чине сегменти посвећени лову, риболову, хортикултури, екологији, а истовремено са Сајмом туризма, биће приређен Сајам спорта и коњарства.

Извор: Новосадски сајам  www.sajam.net

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.