САЂЕЊЕ ДРВЕТА ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА ПРАЗНИКА

Поводом обележавања јеврејског празника Тубишват којим се означава „Нова година дрвета“, деца дечијег клуба у Јеврејској општини Нови Сад су са радницима ЈКП „Градско зеленило“ Нови Сад симболично посадили дрво украсне трешње и јапанског јавора у дворишту Синагоге. Преко милион људи сваке године учествује у садњи дрвећа на овај празник.

ЈКП „Градско зеленило“ се радо одазива на акције обележавања празника свих заједница које живе у Новом Саду. Овакве акције у којима учествују најмлађи чланови нашег друштва су посебно значајне јер се деца на тај начин едукују о томе колико је важно чувати своје окружење и бринути о њему од најранијег узраста.

Координаторка дечијег клуба Јеврејске општине Нови Сад Марија Недељковић је истакла да се радује што је ове године на овакав начин обележен празник Тубишват у Новом Саду, јер се данас сади дрвеће како у Израелу тако и у другим деловима света, а посебно што ће деца која су учествовала у садњи имати прилику да заједно расту са дрвећем које су данас посадили.

 

Извор: ЈПГ Градско зеленило

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *