РОМЕО И ЈУЛИЈА У СРПСКОМ НАРОДНОМ ПОЗОРИШТУ

У суботу 19. новембра у Српском народном позоришту гостује представа Ромео и Јулија Народног позоришта „Тоша Јовановић“ из Зрењанина, у режији Николе Завишића.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Чувена прича о Шекспировим младим јунацима релативно је осавремењена, а при том је задржала узвишени дух којим нас најпознатији ренесансни писац већ 400 година подсећа колико је љубав снажна. Представа „Ромео и Јулија“, у режији Николе Завишића, пуна је здравог оптимизма, поиграва се жанровима, садржи елементе драме, емотивну равнотежу и драматуршки склад. (Кристина Бојанић, драматург)

У представи играју Милан Колак (Ромео), Уна Ђелошевић (Јулија), Стефан Јуанин, Дејан Карлечик, Љубиша Милишић, Јелена Шнеблић Живковић, Драган Ђорђевић, Весна Варићак, Првослав Заковски и Милан Кочаловић.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Жеља ми је била да се пре свега обратимо младој публици и да Шекспира приближимо сензибилитету генерација рођених у XXИ веку. То, наравно, не значи да ће представа бити неразумљива за све друге љубитеље позоришта. Ипак, фокус је на младима, јер се и тематски ова трагедија бави њима и њиховим заносом. Нисмо ишли у епоху, него смо се потрудили да у окружењу савременог костима, мобилне сценографије, гротескног оружја за забаву (пиштољи и пушке који прскају воду), у намерно муњевитом ритму, брзој монтажи, прикажемо смисао љубавног заноса са једне стране, и бесмисао глупости и мржње са друге. Таква форма одговара садржају: у „Ромеу и Јулији“ цела се прича одигра за свега неколико дана, она просто изгори од пламена страсти и бурних емоција. Ми смо желели да направимо управо такву представу – један емотивни пожар који носи све пред собом. Са посебним изненађењем на крају, што ћете имати прилике да видите када дође време! (Никола Завишић, редитељ)

_dsc8372

Представа се изводи на сцени „Пера Добриновић“ с почетком у 19.30.

Цена улазнице је 600.00 динара, а важи попуст од 50% за студенте, пензионере и организоване посете.

Извор: СНП

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *