РАД ГАЛЕРИЈЕ МАТИЦЕ СРПСКЕ У НАРЕДНОМ ПЕРИОДУ

У суботу, 1. јуна у 12.00 сати отворена је изложба дечијих радова која је настала као резултат едукативног програма Био једном један сликар… Урош Предић, изложбе Инспирисани Француском, као и радионице о стваралаштву Богомила Карлавариса. На изложби су представљени радови деце из предшколских установа „Радосно детињство“, „Маштоленд“, „Пуж“ и „Змај“, као и основних школа „Светозар Марковић“ и „Прва војвођанска бригада“. Изложба је отворена до 30. јуна 2024. године.

Поред изложбе дечијих радова, посетиоци могу да посете свечане салоне у Галерији Матице српске који носе имена по Теодору Павловићу (1837–1854), секретару Матице српске и мр Лепосави Шелмић (1988–2002), бившој управници ГМС. У свечаним салонима су обједињени историјат Галерије путем излагања портрета бивших управника, грађанско портретно сликарство 19. века и копије према старим мајсторима европског сликарства, а употпуњени су стилским намештајем.

Улаз у Галерију Матице српске ће до петка, 14. јуна, када је планирано отварање нове изложбе, бити бесплатан за све посетиоце.

Извор: Галерија Матице српске 

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *