ПУТОВАЊЕ ИЗ БЕОГРАДА И НОВОГ САДА НА ЈАДОВНО 15. ЈУНА

Десету годину за редом, 78 година од страдања, са благословом Епископа горњокарловачког Г. Г. Герасима обележићемо Дан сећања на Јадовно.

Полазак аутобуса из Београда и Новог Сада.

У суботу 15. јуна, окупићемо се око 11 часова код Шаранове јаме на Велебиту где ће у 12 часова бити служен парастос.

Након тога, упутићемо се узбрдо, мученичком стазом јадовничком, око 7,5 км до места некадашњег сабирног логора Јадовно у Чачића долцу где смо подигли Часни крст 2012. године.

Недалеко од места логора, налази се девастирани споменик подигнут на бетонском плочом покривеној јами у којој и данас леже мошти жртава. Ту смо прошле године подигли Часни крст.

На повратку, упутићемо се у Смиљан до цркве Св. Петра и Павла у кругу меморијалног центра Никола Тесла. Уз саму цркву налази се масовна гробница са телесним остацима преко 550 Срба из Смиљана и околине побијених током Другог св. рата уз коју смо прошле године подигли Часни крст.

Настављамо пут према Манастиру у селу Медак, посвећеног Усјековању главе Светог Јована Крститеља где ће бити приређен ручак.

Одатле следи повратак кући.

Приликом пријављивања доставити: име, презиме, број пасоша, број телефона и имејл адресу.

За учеснике настојимо обезбедити што повољнију цену превоза аутобусима:

– из Београда и Новог Сада 1.000 динара. Уплате као донација на рачун удружења Јадовно 1941. у Београду: 2075090000001-63 код Sberbank Beograd.

Молитвено сабрање на Велебиту је пријављено и одобрено од стране полицијске станице Госпић чији ће радници обезбеђивати скуп.

Организатор путовања и сабрања на Велебиту је Удружење Јадовно 1941. из Бања Луке

ПРИЈАВА ЗА ПУТОВАЊЕ ЈЕ ОБАВЕЗНА:

Заинтересовани за полазак из Београда и Новог Сада, треба да се пријаве путем телефона председнику удружења Јадовно 1941. за Србију Вељку Ђиновићу 064 4216 548 или путем електронске поште: djinovicveljko@gmail.com или udruzenje@jadovno.com .

 

 

Извор: Удружење ратних добровољаца 1912-1918 њихових потомака и поштовалаца – „Обилић 1912-1918“ – Нови Сад

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *