microsoft office standard 2016 cost free logic pro x drum kit designer midi mapping free download hotspot shield elite for windows 10 adobe premiere pro cc multi core performance free dream daddy free windows 10 microsoft office home and business 2010 product key crack free
Налазите се овде
Почетна > Туризам > Агенција -Туризам > ПРОСЛАВА ГОСПОЈИНЕ У СРЦУ ВОЈВОДИНЕ

ПРОСЛАВА ГОСПОЈИНЕ У СРЦУ ВОЈВОДИНЕ

Novi Bečej

ПРОСЛАВА ГОСПОЈИНЕ У СРЦУ ВОЈВОДИНЕ

2. DSC_0064

Великогоспојински дани- „Госпојина 2016“ одржаће се од 26. до 28. августа у Новом Бечеју. Домаћини су као и свих једанаест година до сада припремили богат садржај на прелепо уређеном кеју Тисе. Сваке године више од 200.000 посетилаца из земље и региона  ужива у овој  тродневној традиционалној манифестацији. Новобечејци са поносом могу да кажу да Госпојина заслужено носи епитет регионалне манифестације.

Конференција за  новинаре, одржана је у среду 17. августа у новобечејском Дому културе, а присутнима су се обратили Бранко Свиленгаћин, заменик председника општине Нови Бечеј, Матија Ковач, председник Органзационог одбора 4. Госпојинског пољо-феста и Новица Блажин, председник Организационог одбора Великогоспојинских дана – „Госпојине 2016“.


„ Ове године наступају групе које до сада нису наступале на нашој манифестацији, па су ту на пример “Забрањено пушење” и “Прљаво казалиште”, а основни разлог зашто је регион ове године заступљен у нашем програму, јесте тај што смо добри домаћини за све, за цео регион, али и шире. План у будућности јесте да се направи мали искорак и да поред мађарских бендова у оквиру наше манифестације угостимо и неке друге стране бендове“ – рекао је Блажин.

И ове године гости ће уживати у разнородним и занимљивим програмима. Од кулинарских специјалитета и чувеног такмичења у спремању рибље чорбе, представљању најбољих тамбурашких банди и надалеко познате Ревије парадних запрега. Ту је Етно базар са својим тезгама украшеним разноврсним рукотворинама, као и надалеко познате слатке и слане штрудле. Новобечејци увек мисле и на најмлађе учеснике и посетиоце манифестације, па су  тако и ове године осмисили мноштво креативних радионица у оквиру Авлије- забавлије.

4 novinari

Пољо- фест ће и ове године, 4. пут за редом, окупити пољопривреднике из региона, јер пољопривреда представља једну од главних делатности у општини Нови Бечеј. Поред изложене механизације највећих произвођача из региона, семенске производње и средстава за заштиту пољопривредних производа, одржавају се и стручни панели. У оквиру панела учествују представници државних и покрајинских институција, института и компанија који разговарају са пољопривредним произвођачима и на тај начин се повезују и размењују  мишљења.

„ Пољо-фест је права прилка да са њима комуницирају, да их питају све оно што никад не би имали прилику да их питају, а у сасвим опуштеној и неформалној атмосфери. Изложбени део Пољо-феста јесте важан део наше приче, али ове године имамо и других садржаја који ће многе пољопривреднике сигурно интересовати. Важан дан ове године је свакако и Дан сточара, у оквиру ког ће у суботу 27. августа почети изложба крупне и ситне стоке, али без говеда, због забране њиховог промета и окупљања, услед болести квргаве коже. Организоваћемо и такмичење у управљању трактором, које ће се одржати у суботу и недељу, од 15х до 18х. Наш партнер Тригема ће обезбедити врло вредне нагаде за три најбоља возача трактора.“– рекао је Ковач.

Наравно, сваке године, као што је већ и поменуто, у вечерњим сатима  биће уприличен је и музички прогрограм. Првог дана манифестације, у петак, наступиће група „Гарави сокак“, у суботу ће за добру атмосферу бити заслужени „Забрањено пушење“ и „Прљаво казалиште“, а недеља је резервисана за „Лексингтон бенд“ и Сашу Матића.

DSC_0032

Улаз на све манифестације је бесплатан.

Када је у питању безбедност на Госпојини у Новом Бечеју, по чему је далеко позната, Бранко Свиленгаћин, заменик председника општине, каже да су пратећи добра искуства са претходних манифестација и анализа од стране полиције и других служби, које се баве безбедношћу, створени добри услови да и ове године све прође у најбољем реду.

DSC_0368

DSC_0363

Након конференције за медије,  љубазни домаћини су се потрудили да новинарима дочарају атмосферу која очекује све оне који одлуче да посете Нови Бечеј и Госпојину. Новинарима је представљен  Музеј „Главашева кућа“, затим су имали прилике да се бродићима  возе Тисом, где су осим угодне вожње прозирно чистом реком  чули и бројне занимљивости везане за овај градић од капетана лађе. Осим вожње Тисом и каруцима по предивном кеју уследило је конзумирање најбоље хране и квалитетног пића, по којима је овај крај познат.

Аутор: Ј. Допуђ

Фото и видео: Жељко Савић

Оставите одговор

Top