ПРОМОТИВНЕ БЕСПЛАТНЕ ТУРЕ ОБИЛАСКА НОВОГ САДА ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА СВЕТСКОГ ДАНА ТУРИЗМА

Поводом обележавања Светског дана туризма (27. септембар), Туристичка организација Града Новог Сада у сарадњи са Удружењем водича Новог Сада 26. и 27. септембра 2020. године за туристе, посетиоце града и све заинтересоване организује бесплатне промотивне обиласке града, уз обавезну претходну пријаву.

Овом приликом град можете упознати током две пешачке туре, а то су „Старим језгром Новог Сада“ и „Петроварадинском трвђавом“.

Пешачка тура кроз старо језгро Новог Сада

Место поласка: Трг слободе код споменика Светозару Милетићу
Максималан број учесника : 15
Језик: српски
Поласци: 26.09.2020. 10h и 17h;
27.09.2020. 10h и 17h;
Трајање: 1,5 h

Полазак је предвиђен са Трга слободе код споменика Светозару Милетићу, где је планирано краће задржавање. Полазници туре имаће прилику да сазнају више о најважнијим зградама на Тргу слободе: Градска кућа, хотел Војводина, зграда Војвођанске Банке (бивши хотел Гранд Маyер), Црква Имена Маријиног, Танурџићева палата. Шетња ће се даље наставити кроз Змај Јовину улицу где је предвиђено задржавање код споменика Јовану Јовановићу Змају. Након посете Саборној цркви Светог Ђорђа, шетња ће се наставити кроз Дунавску улицу и Дунавски парк са успутним задржавањима све до Дунавског кеја где се уз причу о новосадским мостовима и Дунаву завршава ова тура.

Петроварадинска тврђава са обиласком Подграђа

Место поласка: Главни улаз код Војне болнице
Максималан број учесника : 15
Језик: српски
Поласци: 26.09.2020. 10h и 17h;
27.09.2020. 10h и 17h;
Трајање: 1,5h

Састанак групе ће бити испред главног улаза у Војну болницу у Петроварадину. Најпре је предвиђено да се обиђе Петроварадинско Подграђе, где ће се видети неке зграде које су годинама служиле као логистика некада славној тврђави (Војна болница, главна Малтарница, касарна шајкашког батаљона, Стари арсенал, Градска кућа у Петроварадину, родна кућа хрватског бана Јосипа Јелачића. Такође ће бити прилике да се виде и две цркве – православна црква Светог Павла и католичка црква Светог Јурја. Након тога предвиђено је да група прошета и Петроварадинском тврђавом и упозна се с још неколико важних локација на тврђави, као што су Дуга касарна, Арсенал или Мамулина касарна, капија Карла ВИ, Леполдова капија, официрски павиљон. Тура се завршава код Сат куле на Петроварадинској тврђави.

Пријаве су обавезне на сајту ТОНС-а на следећем линку где се налазе сви термини и детаљи:
https://novisad.travel/booking-tura/

С обзиром на тренутну епидемиолошку ситуацију, максималан број учесника на турама је 15.
Моле се сви учесници да поштују мере кризног штаба за спречавање ширења новог вируса.

Видимо се у центру града и на Петроварадинској тврђави, 26. и 27. септембра.
Добро дошли!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *