ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ КЉУЧЕВИ ДОБРА И ЗЛА

У среду, 14. децембра у 18.00 сати у Галерији Матице српске биће одржана промоција нове књиге Кључеви добра и зла аутора Вука Мартиновића. О овом историјском трилеру, у ком се преплићу три приче из три века говориће Јасенка Лаловић, књижевница, мр Данило Вуксановић, уметник, Милица Милошевић, филолошкиња и Вуко Мартиновић, аутор књиге.

Писац романа, Вуко Мартиновић, је новосадски телевизијски новинар. Аутор је бројних репортажа и више телевизијских серијала међу којима су најгледанији били Квадрат вароши – приче из историје Новог Сада и Луча.

„Књига пред вама је попут шкриње која у себи крије многе дуго чуване тајне, болне истине и питања која нас ломе у вјечитој борби добра и зла. Не даје једноставне одговоре, нити допушта да их наслутимо. Аутор маестрално преплиће времена, указујући на релативност сваког трајања, па и оног које се мјери животима. Чврсто их увезује уз опомену да сва наша увјерења о ономе што јесмо, лако потре запис предака у нама.

У овом рукопису пронаћи ћете све оно што одређује добар роман из пера оног ко је дариван снагом казивања предака, уједно талентом писане ријечи.

Дуго су ми се пред очима смјењивале слике његових јунака, јасно сам чула ехо њихових ријечи. Кажу да ваљаност неког дјела управо тако провјеравамо. Одјецима који у нама одзвањају.“ – Јасенка Лаловић, књижевница, о књизи Кључеви добра и зла.

Пратећи програм изложбе УРОШ ПРЕДИЋ

ЖИВОТ ПОСВЕЋЕН ЛЕПОТИ И УМЕТНОСТИ

Петак, 16. децембар у 19.00 сати

Предавање У књижевном атељеу Уроша Предића

Проф. др Мирјана Д. Стефановић

Сликајући према мотивима из књижевности, уметничке, пре свега, за одрасле и за децу, Урош Предић је књижевни дозив огледалски поставио као сликарски одзив. Уз своју комуникацију са књижевницима, али и интензивним читалачким дружењем с великанима светске литературе могло би се претпоставити колико је пиктуралности проналазио у књижевном тексту, баш и онолико колико је кичицом и бојом успео да сликарски прича. Своја књижевна интересовања потврдио је и преводима Дантеа, али и преводима српске лирике на немачки језик.

Предавање ће се симултано преводити на знаковни језик.

Извор: Галерија Матице српске

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *