ПРОМОЦИЈА КАТАЛОГА ИЗЛОЖБЕ ХЕРОИНЕ СПОМЕН-ЗБИРКЕ ПАВЛА БЕЉАНСКОГ

ПРОМОЦИЈА КАТАЛОГА ИЗЛОЖБЕ

ХЕРОИНЕ СПОМЕН-ЗБИРКЕ ПАВЛА БЕЉАНСКОГ

Међународни сајам књига у Новом Саду

Среда, 8. март, 14.30 часова

Новосадски сајам, Нови Сад

На позив Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама АП Војводине, Спомен-збирка Павла Бељанског ће на Међународном Сајму књига у Новом Саду представити репрезентативан каталог изложбе Хероине Спомен-збирке Павла Бељанског, објављен на српском и енглеском језику. Ауторке изложбеног пројекта: проф. др Миланка Тодић, мр Милана Квас и др Валентина Вуковић. Ауторке текстова у каталогу изложбе који је уредила мр Милана Квас су: проф. др Миланка Тодић, др Валентина Вуковић, МА Вера Копицл и МА Миа Ћук. Изложба Хероине Спомен-збирке Павла Бељанског премијерно је приказана у Спомен-збирци, у оквиру званичног програма Фондације „Нови Сад – Европска престоница културе (20. мај – 31. јул 2022. године), а сада је отворена у Дому Војске Србије у Београду, до 8. апила. Разговором о изложби ауторки пројекта из Новог Сада – мр Милане Квас и др Валентине Вуковић – и промоцијом каталога изложбе, истовремено ће се обележити и Међународни дан жена.

КОНЦЕРТ УЧЕНИКА

ОСНОВНЕ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ „ЈОСИП СЛАВЕНСКИ“

Спомен-збирка Павла Бељанског

Четвртак, 9. март, 18.30 часова

У четвртак, 9. марта у 18.30 часова, у Спомен-збирци Павла Бељанског ће, у организацији бити одржан концерт ученика Основне музичке школе „Јосип Славенски“, са гостима клавиристима. На програму су дела класичних композитора за виолину и клавир. Улаз је слободан.

Пратећи програм изложбе

ХЕРОИНЕ СПОМЕН-ЗБИРКЕ ПАВЛА БЕЉАНСКОГ У БЕОГРАДУ

Велика Галерија Дома Војске Србије, Београд

Предавање Жена као инспирација уметница

Јасмина Јакшић Субић, виши кустос Спомен-збирке Павла Бељанског

Субота, 11. март у 12 часова

Kроз тематске примере из колекције Павла Бељанског указаће се на различите перцепције и улоге жене на делима седам представница националне модерне уметности из Спомен-збирке. Бројност представа са женским ликовима различитих генерација, омогућава да се сагледају стилске промене у опусима уметница, али и визура жене у времену и стваралаштву модерне.

О ИЗЛОЖБИ

Ауторке: проф. др Миланка Тодић, мр Милана Квас и др Валентина Вуковић

Ауторке текстова у каталогу изложбе: проф. др Миланка Тодић, др Валентина Вуковић, МА Вера Копицл и МА Мија Ћук, уредница мр Милана Квас.

Извор: Спомен-збирка Павла Бељанског

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *