ПРОГРАМ У ГАЛЕРИЈИ МАТИЦЕ СРПСКЕ ОД 6. ДО 11. ОКТОБРА 2020.

Током ове недеље припремили смо разноврстан програм за посетиоце различитог узраста и интересовања:

Препусти се уметности и кустоско тумачење

Ове недеље (6–11. октобар) у Соби за препуштање уметности у Галерији Матице српске посетиоце очекује дело Саве Шумановића Енглескиње у Паризу из 1930. године.Ведрим и светлим колоритом уметник је приказао даме које, у друштву своје деце уживају у сунчаном дану у природи, позивајући посматраче да се исто тако препусте одмору и ужитку. Полазећи од модног аксесоара на овом платну, кустоскиња Јелена Огњановић ће у петак, 9. октобра у 19.00 сати на предавању Моде и демоде говорити о моди и модним трендовима забележеним на делима изложеним у сталној поставци Галерије.

Дечија недеља у ГМС

Такође, још једном вас подсећамо да Галерија Матице српске и ове године обележава Дечију недељу. Од 6. до 11. октобра породице са децом могу уживати у програму Авантура за велике и мале, који представља посебну (аван)туру кроз сталну поставку Галерије Матице српске.

Креативна радионица за децу

У суботу, 10. октобра, од 11.00 до 12.30 сати биће одржана креативна радионица Уместо владарског лика, Новим Садом владала је слика, на којој ће деца узраста од 5 до 11 година сазнати више о владарској породици Хабзбург и њеном најпознатијем и за Нови Сад најважнијем члану, царици Марији Терезији. Број места је ограничен а пријаву је могуће извршити путем линка https://forms.gle/2ZoL85grU1BEvm6G9 или телефона 021 4899017.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *