ПРОГРАМ У ГАЛЕРИЈИ МАТИЦЕ СРПСКЕ ОД 29. СЕПТЕМБРА ДО 4. ОКТОБРА

Oбавештавамо вас да посетиоце током ове недеље у Галерији Матице српске очекује програм Препусти се уметности, тематско водјење Читање између редова и креативна радионица за децу Парадно стоји никог се не боји.

Препусти се уметности

Током ове недеље (28. септембра до 4. октобра) посетиоце у соби за препуштање уметности очекује слика Јована Бијелића Пејзаж са мостом из 1932. године. Како бисмо искуство препуштања уметности употпунили, програм смо обогатили и тематским вођењима инспирисаним уметничким делима изложеним у соби за препуштање. Полазећи од симболике пејзажа Јована Бијелића у петак, 2. октобра у 19.00 сати, биће одржано тематско вођење Читање између редова, мср Николе Ивановића, кустоса.

Програми за децу

Са новом школском годином и на радост наших најмлађих посетилаца, започињемо суботње креативне радионице које ће у оквиру новог едукативног програма Мој Град. Новосадске уметничке приче бити посвећене причама о богатом културном наслеђу Новог Сада. У суботу, 3. октобра, од 11.00 до 12.30 сати биће одржана креативна радионица Парадно стоји, никог се не боји за децу узраста од 5 до 11 година. Пријава за радионицу: https://forms.gle/PUcZcTCfscTrP9j2A

Галерија Матице српске и ове године обележава Дечију недељу, од 6. до 11. октобра биће реализован програм Авантура за велике и мале, који представља посебну туру кроз сталну поставку Галерије Матице српске, намењену породицама. Улаз за породице је током читаве недеље бесплатан, без посебног најављивања, а сваког дана, у редовно време Галерије, посетиоце очекују различите породичне (аван)туре.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *