PROGRAM POD NAZIVOM NOVE ZVEZDE OPERSKE SCENE U NASTAVKU NOVOSADSKOG MUZIČKOG LETA

Subota 22. jun, Dvorište OTP banke, Trg slobode 5 (ulaz preko puta parkinga SNP-a)

Na najavljenom koncertu, publici će se kao solisti predstaviti članovi Međunarodnog operskog studija „Vojislav Soldatović“

Andriana PETROVSKIMartina KOLJENŠIĆVera ZEČEVIĆ

Vanda MARIJANSKITamara RUŽIĆIva ISLAMBEGOVIĆ

Dušan DAKIĆMihailo SLAVNIĆ

Dirigent: Stefan ZEKIĆ

Međunarodni operski studio „Vojislav Soldatović“, namenjen je darovitim mladim pevačima i dirigentima od 20 do 35 godina iz Srbije i inostranstva, koji žele da steknu nova znanja, ali i prva iskustva na muzičkoj sceni. Počinje s radom 2022. godine, u okviru Srpskog narodnog pozorišta. Nove zvezde operske scene, prepoznaje i bira stručna komisija na audiciji koja se organizuje svake godine. Program Međunarodnog operskog studija „Vojislav Soldatović,“ podrazumeva i stručne radionice kao i učešća njegovih članova u produkcijama sa svetski priznatim pedagozima i umetnicima.

Na repertoaru koncerta su arije iz slavnih dela najvećih operskih stvaralaca, kao što su Verdi, Čajkovski, Pučini, Doniceti, Maskanji i Bize. Dobro došli!

Ulaznice za koncert po ceni od 1.000 dinara prodaju se u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2), radnim danima od 9h do 14h, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja.

*U slučaju lošeg vremena koncert će se održati u Srpskom narodnom pozorištu, sa početkom u 21h.

Izvor: Muzička omladina Novog Sada

Administrator: DNM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *