download windows 10 from xp free total commander windows 10 everything search download windows 10 microsoft visio 2010 free full version with crack free autodesk autocad 2016 product key and serial number free microsoft excel 2013 pdf book free windows 7 professional 32 bit utorrent free
Налазите се овде
Почетна > Друштво > PRODUŽEN KONKURS ZA VI CIKLUS PROGRAMA „KREATIVNO MENTORSTVO“

PRODUŽEN KONKURS ZA VI CIKLUS PROGRAMA „KREATIVNO MENTORSTVO“

Konkurs za učesnike šestog ciklusa programa „Kreativno mentorstvo“, namenjenog sadašnjim i budućim profesionalcima u oblasti kulture, umetnosti, medija, kreativnih industrija i srodnih disciplina, produžen je do utorka, 21. septembra 2021. godine, do 23h59.

„Kreativno mentorstvo“ je jedinstveni mentorski program nastao u Srbiji koji afirmiše i podstiče mentorstvo kao vid doživotnog učenja i razmene znanja, ideja i iskustva između etabliranih stručnjaka, mentora, i budućih profesionalaca, mentija. VI ciklus programa „Kreativno mentorstvo” je regionalnog karaktera – za učešće u programu biće izabrano 25 novih učesnika iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske – sadašnjih i budućih profesionalaca u oblasti kulture, umetnosti, medija i kreativnih industrija koji dolaze iz javnog, civilnog i privatnog sektora ili deluju samostalno.

Potencijalni učesnici treba da budu aktivni u nekoj od različitih oblasti najšire shvaćene oblasti kulture, koja obuhvata, ali nije ograničena na: umetnost, kulturno nasleđe, kreativne industrije, kulturne politike, medije, obrazovanje u kulturi i kroz kulturu, menadžment i produkciju u kulturi, istraživanja u oblasti kulture, kulturu za decu i mlade, društveno angažovanu kulturu i umetnost, kulturologiju, medijsku produkciju, međunarodnu kulturnu saradnju i druge srodne oblasti. Potencijalni učesnici u programu takođe mogu doći i iz oblasti medija.

Formalno obrazovanje u nekoj od ovih oblasti nije uslov za učešće, već je mnogo važniji dosadašnji, trenutni ili budući rad kao i želja za daljim profesionalnim usavršavanjem. Učesnici u programu mogu biti i pojedinci koji su trenutno u procesu formalnog obrazovanja, a poslovni status potencijalnih učesnika nije relevantan i ne postoji starosno ograničenje.

Program podrazumeva različite vidove podrške, pa učesnici u okviru programa imaju priliku da stiču nova znanja i uvide, kao i da rade na ostvarivanju svojih profesionalnih i ličnih ciljeva. Glavnu aktivnost programa za učesnike (mentije), predstavlja jednogodišnja individualna podrška mentora, koji se pažljivo bira u odnosu na mentijeve potrebe, ciljeve i izazove. Uloga mentora je da deljenjem znanja, iskustva i perspektiva, podrži mentija u profesionalnom i ličnom razvoju. Mentori u programu pripadaju različitim sektorima, generacijama i profesijama, što mentijima omogućava da steknu specifična znanja i iskustva iz drugih oblasti, koja su im često nedostupna.

Pored toga, program pruža i relevantne treninge, predavanja i debate na aktuelne teme od značaja za rad i razvoj učesnika, kao i povezivanje, umrežavanje i razmenu sa drugim angažovanim i aktivnim profesionalcima koje program okuplja. Na taj način se učesnicima pruža prilika da kroz susrete sa drugim mentijima i mentorima tokom trajanja programa razmene iskustva i ostvare potencijalne saradnje.

Uz to, učesnici dobijaju kontinuiranu podršku tima „Kreativnog mentorstva“ i promociju njihovog rada i dostignuća tokom trajanja programa, ali i nakon toga, kada postaju deo alumni mreže.

Šesti ciklus programa odvijaće se hibridno, tako što će se dva glavna događaja (Uvodni  trening i Srednjeročno okupljanje) u okviru programa odvijati uživo, a preostali događaji i radionice će se odvijati onlajn.

NAPOMENA: Ukoliko epidemiološki uslovi budu to zahtevali, u cilju bezbednosti svih učesnika, ceo program će se odvijati onlajn.

Među mentorima u prethodnom, petom ciklusu bili su: Olga Svoboda, direktorka za razvoj rešenja u TACK TMI, globalnoj kompaniji za konsalting i trening; Ivan Milivojev, jedan od osnivača nekoliko festivala u Srbiji i regionu, među kojima su EXIT festival, Warriors Dance Festival, Sea Dance Festival, R:EVOL:UTION festival i #DEV9T; Iva Čukić, direktorka Instituta za urbane politike, osnivačica i programska direktorka Ulične galerije; Anđelka Janković, menadžerka marketinga Bitef festivala; Riley Hammersly, community menadžer u kompaniji Nordeus, Nathan Koeshall, direktor i suosnivač organizacije „Catalyst Balkans“ koja podržava razvoj i širenje filantropije u regionu, Mihailo Janković, tadašnji direktor kompanije Nectar Group, dobitnik nagrade za razvoj liderstva među mladima; dok su u prva četiri ciklusa mentori pored ostalih bili i Lazar Džamić, kreativni strateg, donedavno šef  tima za brend strategiju u Guglovom kreativnom think-thank-u ZOO u Londonu; Natali Beljanski, izvršna direktorka Festivala uličnih svirača iz Novog Sada; Joachim Waern, zamenik šefa misije Ambasade Švedske u Beogradu; Miša Stojiljković, novinar, psiholog i medijski savetnik; Ana Pejović, tadašnja menadžerka projekata organizacije „Krokodil“, Toni O`Brajan, nekadašnji direktor British Council-a za Zapadni Balkan; Jasna Dimitrijević, direktorka Zadužbine Ilije M. Kolarca; Milan Savić, direktor međunarodnog festivala saksofona „Belgrade Saxpirience“; Marija Desivojević Cvetković, potpredsednica Delta Holdinga; Maja Lalić, kreativna direktorka „Miksera“; Branko Dimitrijević, profesor i teoretičar umetnosti; Milan Petrović, tadašnji predsednik Srpske asocijacije menadžera; Helen Laršon, tadašnji ataše za kulturu Ambasade Švedske u Beogradu, i mnogi drugi.

Neki od alumnista, učesnika u prethodnom, petom ciklusu bili su: Miloš Milovanović, kontrabasista i osnivač festivala „Bass passion“, televizijski producent i prezenter; Katarina Ivakić, preduzetnica i pokretačica prve body positivity zajednice „Kataliza“; Maja Ćurčić, predsednica udruženja „Art Aparat“ koje podučava i osnažuje decu i osetljive društvene grupe; Milesa Milinković, direktorka međunarodnog festivala Uhvati film; Nikola Andonov, arhitekta koji je predstavljao Srbiju na Bijenalu u Veneciji 2012. i pokretač FabLab-a; Marko Radenković, osnivač prvog dizajn inkubatora u Srbiji „Nova Iskra”; Lidija Ham Milovanović, saradnica za odnose sa javnošću Narodnog muzeja u Beogradu; Vesna Ivanović, školska bibliotekarka u selu Mačkat; Andrija Mamutović, nagrađivani mladi pijanista iz Niša; Bojana Bačić, novinarka dnevnog lista „Danas”; Bojana Lukić, slikarka i autorka dečjih radionica iz oblasti vizuelne kulture; Dunja Pešut, profesorka srpskog jezika i književnosti u Bačkoj Topoli; Dušan Kalejski, dramski pedagog iz Zrenjanina; Marina Prohaska, menadžerka digitalnih komunikacija u neprofitnom sektoru; Milan Marković, kustos – pedagog u Muzeju u Smederevu; Lana Nikolić, novinarka Radio Beograda 202; Lidija Milašinović, direktorka Narodnog muzeja u Kikindi i mnogi drugi talentovani, proaktivni i posvećeni profesionalci.

Više o alumni mreži možete naći na sajtu programa.

Učešće u programu je besplatno, zahvaljujući mentorima koji programu doprinose pro-bono, kao i brojnim pokroviteljima i partnerima programa koji prepoznaju vrednost i potencijal „Kreativnog mentorstva”. Prijave se vrše popunjavanjem i slanjem formulara koji je dostupan ovde najkasnije do utorka 21. septembra 2021. u 23h59, uz koji se prilaže skorašnja biografija na svom ili engleskom jeziku i dokaz o uplati za  jednokratnu naknadu za obradu prijava koju program naplaćuje. Detalji o procesu prijavljivanja i konkursu dostupni su na sajtu, a za dodatne informacije možete da nas kontaktirate na društvenim mrežama, Facebook, Instagram i Linkedin ili putem mejla info@kreativnomentorstvo.com.

Program je nastao u Srbiji I realizuje se i razvija već devet godina. Danas „Kreativno mentorstvo” okuplja mrežu ambasadora mentorstva koji čine zajednicu motivisanih i društveno odgovornih pojedinaca koji doprinose razvoju društva zasnovanog na kreativnosti, znanju i saradnji.

Glavni pokrovitelj šestog ciklusa je Ambasada SAD u Srbiji, a pokrovitelji su  Titan Cementara Kosjerić, Medicon, Coca Cola Hellenic, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije,  Ambasada Španije u Beogradu i Ambasada Švedske u Beogradu.

Glavni edukativni partner programa je kompanija Gi Group HR Solutions, a edukativni partneri su Pamela von Sabljar, Epic Assistants i Stella Karl Ćosić. Partneri projekta su: „Nova Iskra“, Mokrin House, Vizartis i dnevni list „Danas

Izvor: Kreativno mentorstvo

Оставите одговор

Top