ПРЕМИЈЕРА: ПРЕДСТАВА „КАТАР“ ОГЊЕНА ПЕТКОВИЋА

У Српском народном позоришту у понедељак, 23. септембра на Камерној сцени у 20.30 часова, биће изведена премијера представе „КАТАР „према тексту и у режији Огњена Петковића.

Представа је рађена у сарадњи Српског народног позоришта са Удружењем грађана „Мансарда“ и Фондацијом Нови Сад 2021.

Катар је прича о тројици пријатеља који се, у непоколебљивој жељи за променом живота, одлучују за одважан подухват – одлазак у Катар.Играју: Страхиња Бојовић, Григорије Јакишић, Миодраг Петроње, Љубиша Милишић, Дуња Корица / Нађа Филипић. Сценограф је Саша Сенковић а костимограф Сенка Раносављевић.

Реч редитеља:

Катар није географска одредница, већ дијагноза нашег друштва. Он је прича о свима нама, о нашим комшијама, о паралелним животима који се дешавају док ми живимо, о паралелном животу који пролази док нам се чини да живимо, о историји сукоба, о будућности сукоба и разлозима за исте, о генерацијама које пропадају у нашем бављењу прошлошћу. Чекање би могло бити поднаслов овог комада. Велико грандиозно чекање, које је обешено о неки телефон који ће нам, када зазвони као Deux ex machina доћи и решити све. Ово је представа о неделању, о нашој националној болести малодушности и лењости. Ово је комедија о нама. Одрастање у кафани, живот у кафани и махање заставом у осмицу као једином решењу за излаз из свега, а истовремено улаз у круг бесконачности и потпуне духовне пропасти. Како је ово премало редова да опишем све што сам хтео, то сам ставио у 57 страна драме. Све у свему јако забавна и духовита представа.

Извор: СНП
Фото.: С. ДОРОШКИ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *