ПРЕДСТАВА ТАРТИФ У СНП – РЕЖИЈА ИГОРА ВУКА ТОРБИЦЕ

„Тартиф“, Игора Вука Торбице, премијерно 19. фебруара у Српском народном позоришту
набавите улазнице на време.

За само шест дана, представа „Тартиф“ биће постављена и на репертоар најстаријег српског театра. Након успешно изведене премијере у Народном позоришту Сомбор, познати Молијеров комад „Тартиф“, у режији Игора Вука Торбице биће премијерно изведен у уторак, 19. фебруара, на сцени „Пера Добриновић“ у Српском народном позоришту.
Торбичин „Тартиф“ разликује се од класичног пре свега у текстуалном предлошку. Иако постоји одређени број Молијерових оригиналних стихова, већи део текста дело је редитеља или уобличен након глумачких импровизација. Тематски и по мотивима наслања се на оригинални извор али се и разилази по питању ликова и односа. На значењском нивоу, Торбичин „Тартиф“ користи се као полигон за причање ововремене српске приче.
У представи играју Саша Торлаковић, Хана Селимовић, Нинослав Ђорђевић, Тијана Марковић, Марко Марковић, Биљана Kескеновић, Даница Грубачки, Марко Савић, Душан Вукашиновић, Немања Бакић, Милорад Kапор и Драгана Шуша. Сценограф представе је Андреја Рондовић, костимограф Јелисавета Татић Чутурило, а композитор Владимир Пејковић .
Представа „Тартиф“ ауторски је пројекат Игора Вука Торбице рађен по мотивима оригиналне Молијерове драме у копродукцији Српског народног позоришта и Народног позоришта Сомбор.
Реприза је заказана за 20. фебруар.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.