ПРЕДСТАВА ,,СМРДЉИВА БАЈКА“ ВЕЧЕРАС У СРЕМСКИМ КАРЛОВЦИМА-СРПСКО НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ НАСТАВЉА СА ГОСТОВАЊИМА У МАЈУ

Након успешних гостовања и многобројних награда које су представе Српског народног позоришта покупиле на свим релевантним српским фестивалима током априла, ансамбл најстаријег српског театра наставља путовања широм земље.

Представа „Смрдљива бајка“, редитеља Мирослава Момчиловића биће изведена вечерас у Карловачкој гимназији у Сремским Карловцима, док ће 21. маја, у уторак, бити одиграна у Центру за културу, спорт и туризам општине Беочин.

У представи играју Радоје Чупић, Соња Дамјановић, Душан Јакишић, Александра Плескоњић, Милан Ковачевић, Сања Микитишин и Љубиша Милишић, драматург је Николина Ђукановић, сценограф Ивана Јанчић, костимограф Сенка Раносављевић, а музику потписује Александар Бахун.

Ова представа рађена је у копродукцији Српског народног позоришта и КИЦ „Младост’“ из Футога, а говори о групи бескућника који насељавају напуштену фабрику.

„Крваве свадбе“ путују на МИТ фестивал на Цетњу

Представе Игора Вука Торбице рађене у Српском народном позоришту настављају да освајају срца публике. Сутра, 16. маја представа „Крваве свадбе“ која је рађена у копродукцији Српског народног позоришта и Град театра у Будви, биће изведена на Међународном фестивалу МИТ, које се одржава у Краљевском позоришту Зетски дом на Цетињу.

У представи играју Варја Ђукић, Милица Грујичић, Ивана Мрваљевић, Павле Поповић, Бранка Станић, Вукашин Ранђеловић, Мирослав Фабри, Драгиња Вогањац, Маја Стојановић, Душан Вукашиновић, Филип Ђуретић и Ненад Пећинар.

 

Фотографи : Срђан Дорошки и Александар Рамадановић

Извор: СНП

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.