free playrix games for pc hazel 3d model free google play free download for windows 10 vmware workstation player vmware workstation pro 12.x (windows) free adobe reader 10 free download for windows 7 ultimate ansys software free download for windows 10 64 bit build a lot world free full version for pc
Налазите се овде
Почетна > Најаве Догађаја > ПРЕДСТАВА „ПОД ИСТИМ КРОВОМ“- ИВАНЕ ЈАНОШЕВ- 16 НОВЕМБРА

ПРЕДСТАВА „ПОД ИСТИМ КРОВОМ“- ИВАНЕ ЈАНОШЕВ- 16 НОВЕМБРА

Predstava „Pod istim krovom“ Ivane Janošev 16. novembra u Novosadskom pozorištu

Predstava koja se bavi istorijom migracija na evropskom kontinentu, iskustvom migranata, pozitivnim uticajem migracija na razvoj pojedinih kulturno-društvenih i ekonomskih sredina, te odnosom među terminima „građanin Evope“ i „migrant“ – „Pod istim krovom“ u režiji i adaptaciji Ivane Janošev biće izvedena u utorak, 16. novembra u 19 sati u Novosadskom pozorištu/ Újvidéki Színház.

Predstava „Pod istim krovom“ je adaptacija istoimene knjige, i predstavlja dnevnik jednog Nemca i jednog Sirijca. Nemac – Hening prima Sirijca – Amira u svoju kuću i on postaje deo njihove porodice, a Hening i Nikol postaju njegovi nemački mama i tata. Od trenutka kada Amir kroči u njihovu kuću, do trenutka kada je posle šest meseci napusti, kako bi otišao na univerzitet, oni se svakog trenutka trude da svojim suživotom prvaziđu sve predrasude koje imaju jedni prema drugima : kulturološke, religiozne, ideološke, pa čak i razlike u shvatanju mode, oblačenja i hrane.

„Predstava donosi jednu neverovatno priču, na vrlo mala kvadrata odigrava se svetska politička scena. Evropska porodica u svoju kuću prima migranata, želeći da učine nešto i ne ignorišu svoju savest koja im govori da mogu da pomognu. Kroz proces usvajanja novih životnih navika koje donosi nova kultura, zapravo upoznaju sebe i otkrivaju prednosti i mane evropskog načina života. Priča je surovo aktuelna i savremenija nego što možemo i da zamislimo”, istakao je glumac Uroš Mladenović.

Igraju: Daniel Husta, Jelena Đulvezan Milković, Uroš Mladenović. Dramaturškinja je Aleksandra Mrđen, za scenografiju je zadužena Višnja Žugić i Atila Antal, dok je muziku komponovao Jovan Živanović

Predstava je nastala u koprodukciji Asocijacije „Kulturanova” i Novosadskog pozorišta u okviru projekta „Luka sanjara (Port of Dreamers)” u partnerstvu sa Dubrovačkim ljetnjim igrama i Slovenskim narodnim gledališčem Maribor. Projekat je podržan kroz program „Kreativna Evropa” Evropske komisije i sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Grada Novog Sada.

IZVOR: TV ARS MEDIJA – PORTAL

 

Оставите одговор

Top