ПРЕДСТАВА „ОНЕ“, РЕДИТЕЉКЕ МИЕ КНЕЖЕВИЋ У УТОРАК У СРПСКОМ НАРОДНОМ ПОЗОРИШТУ

Представа “Оне”, ауторски пројекат младе редитељке Мие Кнежевић и глумица Јелене Ђулвезан и Мине Цоцић, настао у копродукцији Академије уметности у Новом Саду и Народног позоришта „Тоша Јовановић“ Зрењанин, биће изведена у уторак, 16. априла у Српском народном позоришту од 21 сат.

Драмски текст је настао као одговор на бављење питањем о женском идентитету данас. „Она” је претпоставка једне психолошке линије, и лик Хане је резултат прикупљања различитих исповести. С обзиром на то да је главни лик у драми тридесетогодишња жена, ова драма се тематски бави кризом женског идентитета, завршетка једне фазе живота и уласка у нову. Представа говори о разумевању и неразумевању себе. О изласку из млаког транса свакодневице и уласку у свој унутрашњи свет. О разумевању ствари које изгледају саморазумљиве. О контакту са собом. О откривању и сагледавању сопственог живота.

Улоге тумаче Алиса Лацко и Јелена Ђулвезан.

Ова представа на Еџ театар фесту у Панчеву 2015. проглашена је најбољом представом, а исте те године на Фестивалу дуодраме у Тополи 2015. понела је награду за најбољу представу и најбољу женксу улогу фестивала.

Премијера представе била је 5. априла 2014. на 12. ТКТ фестивалу академског театра у Тузли.

 

Фотограф: Никола Јеленковић

Извор: СНП

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *