PREDSEDNICA SERBIAN FASHION WEEK-A ODRŽALA PREDAVANJE NA PRESTIŽNOM UNIVERZITETU SORBONNE NOUVELLE

Jedna od najprestižnijih akademskih institucija na svetu s viševekovnom tradicijom,  Universite Sorbonne Nouvelle ugostila je predsednicu Serbia Fashion Week-a i predsednicu Nacionalne komore za modu Srbije Svetlanu Horvat. Prva dama naše nacionalne nedelje mode imala je čast da studentima ove čuvene ustanove kao gost predavač održi predavanje iz oblasti za koju je ekspert – moda i tekstilna industrija. Studenti su pre ovog predavanja od svojih profesora dobili zadatak da urade istraživanje o stanju tekstilne industrije Srbije i da sve potkrepe statističkim podacima o proizvodnji, potrošnji, tržištu i kompanijama iz oblasti tekstilne i kožne industrije. Imali su i pojedinačne zadatke koji su se razlikovali, pa su neki od studenata fokus stavili na mušku modu, neki na žensku, neki na aksesoare, neki na potencijale srpskog tržišta tekstilne i kožne industrije…

„Raduje me što se na ovako prestižnom univerzitetu kakav je Sorbona, govori o Srbiji i srpskoj modi. Za mene je velika čast to što sam imala priliku da održim predavanje upravo na ovoj uglednoj ustanovi. Studentima sam govorila na temu srpske tekstilne i kožne industrije, kao i o potencijalima ovih industrijskih grana, istakla je predsednica Serbia Fashion Week-a.

Posle predavanja, studenti su prezentovali rezultate istraživanja koja su uradili na zadate teme, a potom su imali priliku da postavljaju pitanja predsednici Serbia Fashion Week-a Svetlani Horvat. 

„Studenti su bili veoma znatiželjni i inovativni. Najviše ih je interesovao razvojni put Serbia Fashion Week-a i kako je naša nedelja mode postala najznačajnija manifestacija te vrste u Jugoistočnoj Evropi. Raduje me što sam imala priliku da im govorim i o našim mladim talentima“, kaže Svetlana Horvat kojoj je pre odlaska u Pariz, gde su je pored predavanja na Sorboni očekivale i brojne aktivnosti i pripreme za izdanje Serbia Fashion Week-a koje će krajem februara i početkom marta biti održano u francuskoj prestonici kao deo zvaničnog programa Paris Fashion Week-a, uručeno značajno priznanje u Srbiji. Predsednica naše nacionalne nedelje mode na prigodnoj svečanosti u Novom Sadu primila je priznanje Najbolje iz Vojvodine, čime je SFW  poneo i zvaničnu oznaku brenda od izuzetnog značaja za našu severnu pokrajinu, ali zasigurno i celu Srbiju.

Izvor: TV Ars Medija

Administrator: DNM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *