ПРЕДАВАЊЕ „УГРОЖЕНЕ НАЦИОНАЛНЕ ДИВЉЕ ВРСТЕ“ И ГЛАСАЊЕ ЗА НАЈЛЕПШУ ПОШТАНСКУ МАПУ ЕВРОПЕ

У сарадњи са ЈП Пошта Србије, у уторак, 31. августа 2021, у 19 часова, у простору Дигиталног омладинског центра, Војводе Путника 1, Градска библиотека у Новом Саду организује предавање на тему угрожених националних дивљих врста, као и гласање за најлепшу поштанску марку Европе.

У оквиру предавања биће указано на важност очувања природе и угрожених националних дивљих врста животиња и биће представљена емисија пригодних марака чија је тема угрожене националне дивље врсте. Присутни ће бити позвани да учествују у паневропском онлајн гласању за најлепшу поштанску марку Европе и да подрже марку Поште Србије, која као мотив има угрожену националну дивљу врсту у Србији – степског сокола.

У сарадњи са Природњачким музејом у Београду, Пошта Србије је овогодишње издање пригодних поштанских марака реализовала под називом „Европа – угрожене националне дивље врсте”. Издање садржи две марке са мотивима  угрожених птица на тлу Србије (ушата шева – еremophila alpestris и степски соко – falco cherrug). Издање прати и пригодан коверат, а пуштено је у оптицај 12. маја.

Ова емисија једна je од најважнијих емисија годишњег програма пригодних поштанских марака Поште Србије, а специфична је по томе што организација Пост Европа, која делује у оквиру Светског поштанског савеза и регулише издавање поштанских марака свих европских поштанских оператора. У оквиру издања „Европа” за сваку годину одређује се једна, заједничка тема за све поштанске операторе, а сваке године организује и онлајн такмичење за најлепшу марку Европе. Марка Поште Србије је и ове године у конкуренцији, а гласање се завршава 9. септембра.

Сви заинтересовани грађани и грађанке могу да гласају да поштанска марка наше земље победи на такмичењу на адреси https://europa2021.posteurop.org.

Извор: Градска библиотека у Новом Саду

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *