PRATEĆI PROGRAM „INSPIRISANI ITALIJOM“ I PORODIČNI DAN U GALERIJI MATICE SRPSKE

Usled nemogućnosti da tokom protekla tri meseca realizujemo prateći program izložbe Inspirisani Italijom, odlučili smo da ne uskratimo našim posetiocima mogućnost da se više upoznaju sa izložbom, njenim konceptom i umetnošću. Zato će tokom letnjih meseci biti realizovana predavanja i stručna tumačenja u redovnom Galerijskom terminu za prateće programe ‒ petkom u 19.00 sati.

U petak, 12. juna u 19.00 sati održaće se predavanje Večita lepota –antički Rim i umetnici prof. dr Saše Brajović, istoričarke umetnosti.Predavanje će istaći ulogu rimske antičke umetnosti u formiranju vizuelne kulture od ranohrišćanskog i srednjovekovnog doba, preko renesansnog i baroknog perioda, a posebno će naglasiti značaj druge polovine XVIII veka, kada se formira kult antike.

U subotu i nedelju 13. i 14. juna u 13.00 i 17.00 sati Milica Milošević i Goran Vujkov, volonteri Galerije Matice srpske. održaće vođenja kroz izložbu.

U prilogu mejla dostavljamo Vam saopštenje kao i ilustraciju.

Za više informacija možete se obratiti Stanislavi J. Mindić putem telefona 0214899 017 ili 069 1110 453.

****

Tokom vikenda, nastavljamo sa realizacjom našeg novog porodičnog programa Avantura za velike i male. Ove subote u periodu od 10.00 do 18.00 sati porodice će imati priliku da, koristeći porodični vodič, na zanmiljv interaktivan način otkrivaju umetničke priče o carskom Beču.

 

Izvor: Galerija Matice srpske

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *