ПОЗИВНИЦА НА МАНИФЕСТАЦИЈУ У ЧАСТ САВКE СУБОТИЋ

У оквиру ове манифестације предвиђене су:

Изложба накита, хаљина и украса за косу/фасцинатора,: Милица Станивук (Аrt Still)

Изложба фотографија „Мода и жене”: Жељко Савић

Организатор: Удружење Војвођанке

Суорганизатор: Школа фотографије Арс академија

Изложбу фотографија „Мода и жене”: чине четрдесет модних фотографија на којој је приказан накит Милице Станивук (Аrt Still) а који носе познате даме културне сцене Новог Сада. Женски модели су узраста од 17 до 60 година.

Аутор фотографија мс Жељко Савић је признати академски фотограф, предавач фотографије на неколико Високих школа, који је до сада излагао преко двадесет самосталних изложби у земљи и иностранству. Више пута је награђиван за свој рад.

Наташа Бундало Микић

Вања Ковачевић

Бојана Кнежић

Изложба накита, хаљина и украса за косу/фасцинатора, модне дизајнерке и уметнице Милице Станивук из Новог Сада, која је у уметничком стваралаштву готово две деценије.

У богатом опусу рада надарена уметница Милица Станивук, овог пута инспирисана животом и делом Савке Суботић познате Новосађанке, која је оставила неизбрисив траг и допринос у стваралаштву жена у Архиву Војводине, представиће уникатне комаде накита израђене од полудрагог камења, племенитих метала и бисера уз коришћење различитих техника израде попут лемљења, ковања, штифтовања и фасовања камена.

Милица Станивук

Јована Станивук

Лепоту и посебност жена из тог временског периода, сликовито ће приказати и уникатно израђене хаљине и украси за косу/фасцинатори, као и упечатљиви комади дизајнирани уметничким рукама ауторке Милице Станивук.

Дизајнирани комади вратиће нас накратко у давна времена у којима је жена била романтична, посебна и снажна.

Катарина Штраус

Ова изложба, трећа по реду, употпуниће стваралаштво дизајнерке Милице Станивук, која иза себе има већ две успешно одржане изложбе уникатног накита, самосталну изложбу „Накит и Дворци” 2021. године одржане у библиотеци „Вељко Петровићу” у Жабљу као и другу самосталну изложбу „Епоха Дунђерских” одржану 2022. године у Дигиталном омладинском центру у Новом Саду.

Уживати у уметности, култури и модном изражају посебна је привилегија садашњице у временима убрзаног и преурбаног начина живота, друштва у целини и зато Вас са задовољством позивамо да се препустите сопственом доживљају и инспирацијама уметника и аутора манифестације „У част Савке Суботић”.

Ана Мудринић

Александра Бундало

Снежана Мандић

Јелена Којић Христидис

Извор: ТВ Арс Медија

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *