ПОТПИСАН СПОРАЗУМ ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ И ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ О САРАДЊИ НА РЕАЛИЗАЦИЈИ ЗАЈЕДНИЧКИХ ПРОЈЕКАТА У ОБЛАСТИ КУЛТУРЕ

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић и министар просвете и културе Републике Српске Жељка Стојичић потписале су данас Споразум о сарадњи на реализацији заједничких пројеката у области културе.

Драгана Милошевић подсетила је том приликом на потписани Протокол о сарадњи између Покрајинске владе и Владе Републике Српске, који је био основ за потписивање оваквог споразума, којим ће бити дефинисана конкретнија сарадња у области културе у оквиру заједничких пројеката.

„Наше институције културе сарађивале су и у претходном периоду, али данашњим потписивањем споразума желимо да учврстимо ту сарадњу креирајући конкретне пројекте и приоритете који ће бити уврштени у годишње програме рада установа. Непоколебљивим чувањем језика, писма, духовности, идентитета, историјског и културног наслеђа допринећемо стварању јединственог културног простора“, рекла је Милошевићева.

Министар Жељка Стојичић је нагласила да је основни циљ овог споразума унапређење културе и институционалног повезивања установа из Републике Српске и АП Војводине, као и да ће споразум обезбедити пропорционално узајамно учешће истакнутих стручњака и научника у области културе и културних радника споразумних страна и сразмерно финансирање заједничких пројеката.

Потписивању споразума присуствовао је и генерални конзул Републике Србије у Бањалуци Милош Вујић.

Након потписивања споразума у Министарству просвете и културе, покрајински секретар Драгана Милошевић и министар Жељка Стојичић посетиле су Спомен-собу „Петар Кочић“ у Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске и изложбену поставку „Чудесна моћ биља у народној медицини“ у Музеју Републике Српске.

Извор: Биро за односе са јавношћу Покрајинске владе 

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *